Masca devine obligatorie în spațiile deschise în tot județul Suceava

0
148
masca
Timp de citit: 2 minute

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de luni seara o hotărâre care prevede ca masca să devină obligatorie în județele în care rata de incidență a cazurilor a depășit 1,5 la mia de locuitori. Județul Suceava se află în această situație pentru că a înregistrat luni, 2 noiembrie 1,82 de cazuri la mie.

„Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori”, se arată în hotărâre.

Până acum legea prevedea masca obligatorie pe stradă pentru județele sau localitățile cu incidență peste 3 la mie. Următoarea ședință a Executivului va avea loc joi, după cum a anunțat premierul Orban luni seară.

„Vom propune introducerea portului măștii în spații deschise în toate județele, nu se mai face diferențierea pe localități, ci pur și simplu vom introduce obligația portului măștii în județele care depășeșsc rata de infectare de 1,5 la mie”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, CNSU va aproba și actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

sursă foto: obiectivdesuceava.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here