Ministerul Educației: „Vacanța de primăvară, între 2 aprilie-4 mai. Evaluarea Națională va fi decalată”

0
1595
Ministrul Educației a făcut precizări despre vacanța de primăvară / Sursa foto: news.ro
Ministrul Educației a făcut precizări despre vacanța de primăvară / Sursa foto: news.ro
Timp de citit: 2 minute

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a anunțat într-o conferință de presă că vacanța de primăvară va fi prelungită între 2 aprilie-4 mai. Totodată, acesta a făcut precizări și cu privire la data la care se vor desfășura Bacalaureatul și Evaluarea Națională.

„Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvara prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilităţii.

Alt avantaj se regăseşte în păstrarea datelor pentru evaluarea la clasele a 4 şi a 6. La clasa a 2 vor fi programate în luna mai. Vom acorda importanţa cuvenită pretestărilor pentru PISA. Decalăm examenul de Evaluare Naţională, se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie. Se păstreează toate datele iniţiale pentru titularizare şi definitivat”, a spus ministrul.

„Şcolile trebuie să se închidă ultimele dacă e nevoie. Nu considerăm îndreptăţită închiderea şcolilor şi lăsarea deschisă a altor locaţii”, a mai declarat Sorin Cîmeanu, precizând că a semnat ordinul care prevede intrarea în online a unităţilor de învăţământ doar la intrarea în carantină a localităţilor. Se ia la nivel naţional pentru orice localitate. Depăşirea pragului de 6 la mie nu generează intrarea în online a şcolilor”, mai precizează Cîmpeanu, potrivit news.ro.

În plus, Ministrul Educației a mai spus că durata anului școlar va rămâne la fel, fără a suferi prelungiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here