Ministrul Bode: În noaptea de Înviere circulația persoanelor este permisă doar în cazul participanților la slujbele religioase

0
728
Timp de citit: 2 minute

În noaptea de Înviere este permisă circulația între orele 22.00 și 05.00 doar pentru persoanele care merg la slujbele religioase, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode. Acesta a transmis un mesaj pentru ca cei care nu vor merge la biserică să rămână acasă.

Ministrul a reamintit că, în baza hotărârii de guvern adoptate pe 8 aprilie, în cazul celor care vor merge la slujba de Paşte, circulaţia pe timpul nopţii va fi permisă în intervalul orar 22.00 – 5.00.

Toate localităţile vor putea să permită circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai-2 mai 2021, adică în noaptea de Paște, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujba de Înviere, se arată în Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2021.

„Magazinele vor rămâne deschise până la ora 20,00 şi în Vinerea Mare. Aşa cum ştiţi, staţiunile de pe litoral, respectiv staţiunile montane vor fi deschise respectând toate regulile în vigoare, dar cu o capacitate de maxim 70% cazare din tot ce înseamnă capacitatea de cazare pe care ei o oferă”, a menţionat Bode.

Ministrul de Interne a estimat că procesiunile religioase din zilele de Paşte vor strânge un număr mare de credincioşi. Rolul forţelor de ordine va fi să se asigure că oamenii respectă măsurile de protecţie sanitară şi să ia cele mai bune măsuri pentru prevenirea tulburării ordinii şi liniştii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here