Ministrul Educației: „Sistemul hibrid dispare complet!”

0
236
ministrul Educației
Timp de citit: 2 minute

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, joi seara, la Digi 24, că sistemul hibrid dispare complet din semestrul doi, care începe la data de 8 februarie. Astfel, elevii dintr-o clasă fie vor merge toți la școală, fie vor face cursuri exclusiv online.

Modul în care vor face orele de curs ține de scenariul în care se află unitatea de învățământ, a mai explicat ministrul. Află mai multe detalii aici.

După cum spunea și Președintele României, în scenariul galben continuă orele față în față copiii de grădiniță, elevii din ciclul I-IV și cei din anii terminali, adică cei din clasele a VIII-a și a XII-a. În scenariul roșu rămân deschise doar grădinițele și clasele I-IV.

În ambele scenarii, galben și roșu, elevii care continuă cursurile față în față vin toți în același timp; nu se mai împart în grupe.

„Sistemul hibrid dispare complet. Experiențele din educație ne-au arătat că sistemul nu este eficient și este mult mai simplu și mai clar așa”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a oferit și o explicație pentru această decizie: „Am făcut o interogare a sistemului din care a rezultat că un număr de 65.000 de elevi sunt în situația de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pe semestrul I, în mod evident, acești elevi vor face parte din grupul țintă pentru acțiuni remediale.

Scenariile sunt foarte clare, cred că sunt și ușor de înțeles și aplicat. Va fi făcută public zilnic cu localitățile împărțite pe trei scenarii, cel verde în care absolut toate școlile vor fi deschise, cel galben în care avem deschise grădinițele, învățământul primar și clasele terminale li zona roșie în care vor fi deschise grădinițele, clasele I-IV, chiar dacă 3 la mie rata de infectare, care vor rămâne deschise până la rata de 6 la mie care generează suspendarea activităților. Știm că incidența este mică în localitățile mici, iar conform prognozei ne vom păstra în acest trend, pe palier sperăm în scăderi mici, iar creșterile pe care le anticipăm nu vor fi semnificative”.

Decizia finală în ceea ce privește întoarcerea la școală va fi luată în data de 2 februarie, după o reevaluare a situației epidemiologice.

Sursa foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here