Ministrul propus al Educației anunță când se vor redeschide școlile și grădinițele

0
173
Sorin Cîmpeanu - când se redeschid școlile și grădinițele
Timp de citit: 2 minute

Ministrul propus al Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost întrebat când vor fi redeschise școlile și grădinițele. Conform Edupedu.ro, Cîmpeanu a declarat în timpul audierilor parlamentare următoarele:

„Cu toții ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și vom începe școala cât de repede ne va permite situația epidemiologică. Cunoaștem că e foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu este simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal”.

Sorin Cîmpeanu, cel care a fost propus pentru postul de ministru al educației, a primit aviz favorabil în Parlament, cu 20 de voturi pentru, 13 împotrivă și două abțineri.

Acesta a mai precizat că sunt dificultăți majore” în organizarea cursurilor online pentru cei din învățământul universitar. Acest fapt vine în ciuda flexibilității orelor practice și a celor de curs, comparativ cu învățământul preuniversitar.

„Răspuns final: cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acorda atenție maximă acestui subiect, în ordinea priorităților pe care am anunțat-o: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar” , a precizat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a menționat și despre creșterea burselor pentru elevi și studenți.

„Salut una dintre ultimele decizii ale guvernului prin care s-a instituit un cuantum minim al burselor per elev. Aceste burse de 530 milioane de lei trebuie să se regăsească în bugetul pe 2021. Până acum au fost 270 milioane, deci 30 milioane pe lună, la 3 milioane de elevi este 10 lei pe lună. Trebuie finanțate clar de către stat prin autoritățile locale”.

La finalul discursului din Parlament, Cîmpeanu a făcut o promisiune. Aceasta constă în faptul că, dacă el consideră că nu-și va putea realiza obiectivele propuse, va ceda locul „în favoarea cuiva mai competent”.

Așadar, nu putem fi siguri când vor fi redeschise școlile și grădinițele. Acest lucru se va întâmpla abia după ce vor fi vaccinați cei din grupele de risc. Află mai multe detalii aici.

Sursa foto: Edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here