Ministrul Sănătății a declarat că în județul Suceava capacitatea ATI pentru Covid-19 poate crește

0
157
Ministrul Sănătății
Timp de citit: 2 minute

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a declarat, vineri seara, la Suceava, că a venit să facă o analiză a situației din județ în ceea e privește pandemia și capacitatea de răspuns a unităților spitalicești.

„Avem un număr de cazuri crescător ușor de la o zi la alta”, a spus ministrul.

El a arătat că analiza pe capacitatea ATI s-a făcut la spitalele din Suceava, Rădăuți și Fălticeni, arătând că în prezent capacitatea ATI de la SJU Suceava este de 40 de paturi, din  care jumătate pentru patologie Covid și că există posibilitatea de a crește acest număr de paturi cu terapia mobilă cu 12 paturi și alte opt paturi la Secția de Boli infecțioase, cu un suport de cinci paturi la Rădăuți pentru terapie Covid.

În ceea ce privește spitalul din Fălticeni, sunt zece paturi pentru patologia obișnuită și cinci paturi în Maternitate și că va rămâne această rezervă strategică de 5 paturi.

„În contextul în care evoluția va fi nefavorabilă vom operaționaliza și aceste cinci paturi pentru terapie-intensivă Covid”, a spus Tătaru.

El a arătat că în județ, simpomatologie medie și severă va fi asigurată la Rădăuți și Suceava cu transferul celor cu simptomatologie medie, spre vindecare, spre spitalele din Gura Humorului, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.

Ministrul Sănătății a declarat că acum este momentul în care componenta medicală și administrația locală pot gestiona această situație.

sursă foto: newsbucovina.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here