Muzeele din Suceava rămân fără vizitatori din cauza pandemiei!

0
259

Pandemia de Coronavirus a afectat toate aspectele vieții cotidiene. Muzeele din Suceava nu au scăpat de această influență, fiind grav afectate de lipsa vizitatorilor. Informațiile puse la dispoziția publicului de către conducerea Muzeului Național al Bucovinei ne atestă scăderea drastică a vizitatorilor în perioada aprilie-mai, când județul Suceava s-a aflat sub carantină.

Pragul Cetății de Scaun de la Suceava nu a mai fost trecut în număr atât de mare, precum în ceilalți ani. Festivalurile ce își găseau locul între zidurile de piatră (Festivalul Medieval, Bucovina Rock Castle și Târgul Meșterilor Populari) au fost anulate anul acesta.

În luna aprilie numărul total al vizitatorilor muzeelor din Suceava a fost ), crescând apoi în mai la 305. În comparație cu anul trecut, statisticile sunt foarte sumbre ( 38.559 de vizitatori – aprilie 2019, respectiv 48.180 de vizitatori – mai 2019).

Emil Ursu, directorul Muzeului Național al Bucovinei, declară că nu speră la o creștere a numărului de vizitatori în perioada următoare : „În general, în semestrul patru aveam vizitatori din rândul elevilor, cu <Săptămâna altfel>. Or, acum dacă sunt foarte multe școli unde învățământul se face online, iar măsurile sanitare implică anumite restricții, nu cred că vor fi multe școli care vor veni să ne treacă pragul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here