Muzeul Luvru și-a postat colecția de artă online, gratuită pentru toată lumea

0
619

În lipsa vizitatorilor, Muzeul Luvru se reorientează în mediul digital. S-a creat o platforma care reunește pentru prima dată toate operele de arta ale muzeului: collections.louvre.fr. Toate cele 482.000 de lucrări de artă fiind disponibile gratuit.

O dată cu lansarea site-ului dedicat colecției impresionante din Luvru, a fost relansat și site-ul oficial. 

Aceasta include lucrări din Luvru, din Muzeul National Eugène-Delacroix, sculpturi din grădinile Tuileries și Carrousel și din „MNR” (Musées Nationaux Récupération). Toate acestea au fost recuperate după cel de-al doilea război mondial și încredințate Luvrului până când pot fi returnate proprietarilor lor legitimi. 

Site-ul oferă mai multe modalități de a vizita colecțiile, prin căutări simple sau avansate. O hartă interactivă le permite vizitatorilor să exploreze muzeul și operele de artă în funcție de sală în care sunt expuse. Platforma va fi actualizată în mod regulat de experții instituției franceze.

„Pentru prima dată, oricine poate accesa gratuit întreaga colecție de lucrări de pe un computer sau smartphone, indiferent dacă sunt expuse în muzeu, împrumutate, chiar pe termen lung sau depozitate. Uimitoarea moștenire culturală a Luvrului este acum la doar un clic distanță! Sunt sigur că acest conținut digital va inspira în continuare oamenii să vină la Luvru pentru a descoperi colecțiile în persoana ”, spune Jean-Luc Martinez, directorul Muzeului Luvru.

Platformele au fost lansate în urma impactului pandemiei care a adus peste 21 de milioane de vizite pe louvre.fr în anul 2020.

În 2019, Luvru a fost cel mai vizitat muzeu din lume cu peste 9,6 milioane de vizitatori.

Anul trecut, a scăzut până la 2,6 milioane de bilete vândute. Muzeul s-a deschis in 1793 cu o expoziție de 537 de tablouri, majoritatea din colecția Regală sau confiscate din averile mănăstirilor și bisericilor. De-a lungul timpului, colecția a crescut până la peste 600.000 de artefacte donate de către împărați, președinți sau demnitari din sectorul cultural. 

Colecția este împărțită in opt departamente: antichități egipte, grecesti, estrusce si romane, din Orientul Apropiat, arta islamică, sculptură, arte decorative, pictură și desene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here