Nelu Tătaru: „Mă voi vaccina public împotriva COVID-19!”

0
195
Nelu Tătaru
Timp de citit: 2 minute

Nelu Tătaru a declarat că s-ar vaccina public împotriva COVID-19, dacă acest fapt ar duce la convingerea populației asupra siguranței vaccinului. Însă acesta a fost dezvoltat într-un timp mult mai scurt decât ar fi fost necesar în mod normal.

Într-o emisiune de la Antena3, Nelu Tătaru a spus, în privința vaccinării publice: „Dacă ajută, da. Eu mă voi vaccina oricum”. Acesta a mai declarat că testele pentru vaccin au fost făcute pe eșantioane mari de populație și au avut în fiecare caz rezultate foarte bune.

Nu putem să ne imunizăm decât prin boală sau făcând acest vaccin. Acest vaccin, chiar dacă a fost elaborat destul de repede, are şi siguranţă. Suntem după ani de zile de cercetări în această ştiinţă a vaccinurilor. Evaluarea s-a făcut pe eşantioane mari populaţionale, pe eşantioane care au cuprins şi pacienţi cu comorbidităţi. Evaluarea de faza III ne-a arătat că au eficacitate de 95 – 97%”.

Ministrul Sănătății a declarat că, din punctul său de vedere, „până spre vară vom mai avea prezenţa acestui virus”.

În primăvară vom ajunge segmentul de populaţie generală să fim vaccinaţi. Este momentul în care vom vedea o scădere a numărului de cazuri, dar trebuie să înţelegem că acest vaccin are şi un rapel, că acest vaccin are o anumită perioadă în care dă acea componentă de anticorpi şi va trebui reevaluat în alt sezon în măsura în care evoluţia se va produce în continuare, a subliniat Tătaru.

Sursă foto: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here