Noi propuneri de restricții: închiderea magazinelor la 16 și interzicerea circulației după 20 în weekend

0
7180
Raed Arafat a vorbit despre anumite propuneri de restricții /Foto: Digi 24
Raed Arafat a vorbit despre anumite propuneri de restricții /Foto: Digi 24

Joi se va reuni Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), unde se vor face alte propuneri de restricții pentru combaterea valului trei al pandemiei. Un lucru interesant e că ar putea fi diferențe între restricțiile de weekend și cele din timpul săptămânii.

Potrivit Digi 24, printre propuneri se numără închiderea magazinelor de la 16. De asemenea, și interzicerea circulației după 20 în weekend este luată în calcul. În plus, ar putea exista restricții naționale unde incidența este ridicată (încă se discută dacă pragul e de 3,4 sau 5 la mie).

În acest sens, Raed Arafat, șeful DSU, a ținut să facă precizări.

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da”, a spus acesta cu privire la o prelungire a carantinei pe timp de noapte. „Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. (…) Noi nu am fost adepţii unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vede cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile şi cum spitalele sunt pline cu pacienţi”, a mai spus Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here