O fată de 14 ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon, iar alți 3 membri ai familiei au fost găsiți inconștienți

0
1204
Timp de citit: 2 minute

Patru persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalaţie pentru încălzirea apei în baie. Acestea s-au întâmplat într-o locuinţă din satul Dozeşti, judeţul Vâlcea. Apelul la 112 a fost făcut inițial pentru o fată de 14 ani, despre care s-a anunţat că este înecată. Medicii însă au constatat că era intoxicată cu monoxid de carbon.

Incidentul s-a produs vineri seară, în jurul orei 23.00, în localitatea Fârtăţeşti, satul Dozeşti, din Vâlcea.

„Iniţial, apelantul carea sunat la 112 a cerut ajutor pentru o fată în vârstă de 14 ani, spunând că aceasta este înecată. Medicul coordonator a întrebat desopre posibilitatea intoxicării cu monoxid de carbon şi a primit răspuns negativ, după care a îndrumat persoanele aflate la locul evenimentului să scoată victima afară şi să execute manevre de resuscitare”, a transmis, sâmbătă dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Între timp, acolo a fost trimis un echipaj SAJ de la cea mai apropiată staţie, staţia Lădeşti, şi o ambulanţă SAJ cu medic de la Râmnicu Vâlcea. Ulterior, medicul a cerut şi deplasarea SMURD Măciuca, autospecială care se întorcea de la un alt caz. Când au ajuns acolo, membrii echipajului de pe ambulanţa SAJ – Staţia Lădeşti au anunţat că sunt 4 persoane intoxicate. Dintre acestea doar una nu prezenta semne vitale.

În cazul fetei de 14 ani s-au făcut manevre de resuscitare, însă fără niciun rezultat.

A fost anunţat şeful SVSU din localitate şi a fost trimis un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere pentru a verifica sursa de producere a intoxicării şi a preveni producerea altor evenimente. Cercetările preliminare arată că în casa în care s-a produs tragedia se aflau nouă persoane, din care trei se aflau în vizită.

Victima a fost intoxicată cu monoxid de carbon de la o instalaţie care asigura încalzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here