O femeie a rămas fără 3 degete în urma infectării cu COVID-19. Care a fost cauza?

0
287
3 degete
Timp de citit: < 1 minute

O femeie din Italia în vârstă de 86 de ani infectată cu Covid-19 a rămas fără 3 degete după ce virusul i-a afectat vasele de sânge. Imaginile au fost publicate într-un jurnal medical.

Explicația constă în faptul că Sars-Cov-2 poate provoca leziuni severe vaselor de sânge, rezultând blocaje, cunoscute sub numele de cheaguri de sânge.

În timp ce experții nu sunt siguri de ce virusul provoacă aceste blocaje. Conform Știrile ProTV teoria predominantă spune că este rezultatul unei reacții imunitare exagerate, numită „furtuna de citokine”, prin care corpul atacă țesutul sănătos.

Se presupune că pacienta italiană ar fi avut cheaguri de sânge care au blocat comunicarea vaselor cu degetele. Când răspunsul imunitar intră în exces, poate deteriora țesutul sănătos. Dacă vasele de sânge sunt afectate, acestea se pot scurge, determinând scăderea tensiunii arteriale și crescând șansa formării cheagurilor.

Nu este prima dată când un pacient are degetele amputate.

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din California, a avut două degete amputate ca urmare a unor leziuni extinse ale țesuturilor și mușchilor, după ce s-a infectat cu Covid-19 anul trecut.

Sursă foto: DailyMail

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here