Premieră NATO: O româncă, prima femeie pilot din Europa

0
215

Simona Maieran are 33 de ani, și este prima femeie pilot din Europa care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al NATO. La doar 24 de ani a devenit prima femeie pilot de vânătoare din România. În momentul actual se află la manșa aeronavelor C-17 ale NATO.

„Sunt locotenend-comandor Simona Maieran, fac parte din Forțele Aeriene Române și în prezent sunt pilot în cadrul programului Strategic Airlift Capability (S.A.C.)”, afirmă suceveanca.

Din acest program fac parte fac parte 12 națiuni. Acestea împart o flotă de 3 aeronave, cu acstea ducând la îndeplinire diferite misiuni în întreaga lume.

De obicei, misiunile normale durează câteva săptămâni. Însă aceste misiuni de răspuns rapid sunt spontane, putând fi planificate și lansate în doar două-trei zile. De aici rezultă viteza de reacție, care acum este mult mai rapidă.

Simona declară că a pilotat în cadrul unei misiuni românești de răspuns rapid, ducând echipamente medicale din Coreea de Sud la București. Aceste echipamente erau absolut necesare. Timpul era scurt, rezultând faptul că trebuia să reacționezi rapid și să-ți folosești experiența, neavând timp să te pregătești și să planifici misiunea în avans.

Sursa foto: hotnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here