O minoră de 16 ani a născut singură și și-a lăsat copilul într-o pungă, de teama tatălui

0
1359
O minoră
Timp de citit: 2 minute

O minoră a născut la doar 16 ani, fără ajutor din partea părinților sau cunoscuților. Cu toate acestea, ea a lăsat pruncul într-o pungă de teamă, asfixiindu-l.

Într-un sat din județul Alba, o minoră a fost condamnată în consecință, datorită uciderii copilului său. Rămasă însărcinată la 15 ani în urma unui șantaj al unui tânăr din sat, fata a povestit în detaliu ceea ce s-a întâmplat.

După câteva luni de la actul sexual între cei doi, fata și-a dat seama că a rămas însărcinată. Cu toate acestea, a decis să ducă sarcina până la capăt în secret față de familia ei.

A declarat anchetatorilor că în noaptea în care a născut, fata s-a ascuns de tatăl ei într-o cameră mai depărtată a casei. Fata a mai menționat că l-a născut pe covor. „…l-a luat în brațe și a ieșit în curte, de unde a luat un cuțit care era pus în gard, s-a întors (…) și a tăiat cordonul ombilical”, povestesc anchetatorii.

După ce l-a pus într-o pungă, de teamă să nu facă gălăgie, pruncul a mai încetat să respire. Astfel, fata a luat hainele ude de sânge și le-a pus laolaltă cu acesta în pungă, ascunzând-o după un fotoliu. A doua zi, tatăl fetei a găsit-o leșinată pe podea și a sunat la Urgențe.

Fata a fost audiată de procurori și și-a recunoscut fapta. Ca pedeapsă, i s-a acordat o măsură educativă, constituită de o perioadă de 3 luni de asistare zilnică. Hotărârea a fost luată de către Judecătoria Balș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here