O parte din centrele de vaccinare vor fi închise

0
545
vaccinare
Timp de citit: 2 minute

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat marți, 8 iunie, că anumite centre de vaccinare anti-COVID-19. Acesta a oferit și o explicație pentru această posibilitate de închidere.

Potrivit acestuia, activitatea centrelor nu mai este eficientă din punct de vedere „persoane vaccinate, respectiv costuri”.

„Am făcut o evaluare cu ajutorul colegilor din CNCAV a activității și eficienței centrelor de vaccinare. Din cele 1.499 de fluxuri, adică peste 996 de centre de vaccinare, 45% din centre au o activitate medie și scăzută, însemnând că vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

Printr-o adresă trimisă tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică județene și a municipiului București, medicul cerea reevaluarea centrelor. În aceeași adresă, Valeriu Gheorghiță a făcut mai multe propuneri:

  • reducerea programului de lucru în acele centre și constituirea de echipe mobile care să vaccineze „door to door”, adică din ușă în ușă, îndeosebi în mediul rural;
  • sistarea temporară a activității anumitor centre care nu mai au adresabilitate, pentru a fi eficienți în ceea ce privește persoane vaccinate, respectiv costuri.

Medicul a mai spus că aceste centre nerentabile sunt în general cele mici, cu un singur flux – cam 1-3 în fiecare județ. Activitate scăzută înseamnă, în cazul acestor centre, vaccinarea a mai puțin de 25 de persoane/zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here