O tânără de doar 18 ani are nevoie de ajutor pentru a lupta cu o tumoare pe creier

0
560

La 18 ani, viața pare un drum senin și fără griji. Nu și pentru Ioana, o tânără din Milișăuți a cărei tinerețe a fost subit schimbată de o tumoare pe creier. În prezent se află în Italia, dar duce o adevărată cursă contra-cronometru cu boala, cursă la care nu poate să ia parte singură.

Totul a început când Ioana Ștefana Marciuc avea 14 ani, trezindu-se brusc cu piciorul stâng amorțit. În timp ce unii ar spune că e normal și se mai întâmplă, mama ei a dus-o direct la medicul de familie, iar de acolo la spital. Verdictul medicilor -tumoare cerebrală pe partea stângă- a fost unul crunt pentru tânără, care a fost internată la Spitalul Sf. Maria din Iași.

În urma unei intervenții chirurgicale suferite acolo, Ioana a rămas „într-un amărât de scaun cu rotile”.

Părinții ei au dus-o în Italia pentru o a doua operație. „Am continuat cu chimioterapie și radioterapie, totul fiind un succes. După doi ani de chin, am revenit în Romania, acasă, învingători. Minunea a ținut doi ani. După acești doi ani de normalitate, când credeam că nimic rău nu se mai poate întâmpla, când Ioana își reluase viața, zâmbea, se bucura de fiecare clipă a tinereții, mai exact când a împlinit vârsta majoratului, 18 ani, boala a revenit, și de data aceasta mult mai agresivă. Diagnosticul avea să ne năucească pe toți: tumoare pe creier pe partea dreaptă”, a spus mama fetei pentru Monitorul de Suceava.

Între timp, tânăra s-a întors în Italia, la medicii care odinioară o salvaseră. Însă familia Marciuc a primit o lovitură dură: tumoarea nu poate fi vindecată.

„Medicii de aici, din milă pentru Ioana, milă de tinerețea copilului meu, de cât de mult a suferit în toți acești ani, au hotărât să mai încerce o nouă schemă de tratament constând în radioterapie și chimioterapie, totul fiind experimental. Între timp, starea copilului meu s-a înrăutățit. Ioana și-a pierdut multe simțuri, nu mai poate bea, mânca, merge la baie singură. Doar bunul Dumnezeu mai poate face un miracol în viața copilului meu, să-l salveze, și oamenii care pot să ne ajute să acoperim toate aceste cheltuielile și tratamente din Italia. Medicii de aici fac tot posibilul pentru Ioana”, a mai spus mama tinerei, care face și un apel la ajutorul semenilor.

„Știu că Maica Domnului nu ne va lăsa, și prin voi, sigur noi vom reuși. Vreau să cred și sper din tot sufletul că Ioana se va vindeca și ne vom întoarce din nou acasă zâmbind. Eu, ca mamă, tot ce îmi doresc este ca Ioana să trăiască, indiferent dacă va rămâne pentru toată viața țintuită într-un scaun cu rotile… Vreau să trăiască! Vă rog să dăruiți din puținul vostru pentru a o salva pe Ioana. Tratamentul în spital nu îl plătim, dar sunt multe alte cheltuieli pe care trebuie să le acoperim, transportul la spitalul unde Ioana face radioterapie, alte medicamente, chiria unde locuiește soțul etc.”, a mai spus aceasta.

Cei care vor să o ajute pe această tânără aflată în nevoie de ajutor pot dona în contul RO89BACX0000001419633000 (cont lei), deschis la UniCredit Bank, dar și în contul RO62BACX0000001419633001 (cont euro), beneficiar Marciuc Alina Mihaela. Cei care vor să o contacteze pe mama Ioanei o pot face la numărul de telefon 0740 796 777.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here