OMS nu susține ideea unui pașaport de vaccinare pentru călătoriile în străinătate

0
477
OMS se declară împotriva certificatului de vaccinare / Sursa foto: Getty Images
OMS se declară împotriva certificatului de vaccinare / Sursa foto: Getty Images

OMS declară că nu susține ideea utilizării unui pașaport de vaccinare pentru călătoriile internaționale. Aceasta își susține poziția spunând că nu se știe dacă vaccinarea contra COVID-19 împiedică, în totalitate, transmiterea virusului.

„Noi, în calitate de Organizaţie Mondială a Sănătăţii, afirmăm în acest moment că nu am dori să vedem paşaportul de vaccinare ca o condiţie de intrare sau ieşire deoarece nu suntem siguri în acest stadiu că vaccinul previne transmiterea. Există toate celelalte întrebări, pe lângă problema discriminării împotriva persoanelor care nu se pot vaccina dintr-un motiv sau altul”, a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt OMS, potrivit Digi 24.

Totuși, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, cere în mod expres țărilor UE să creeze certificatele de vaccinare.

„Certificatele verzi digitale ne vor ajuta să reluăm călătoriile sigure în UE. Scopul nostru este să le avem funcționale până în această vară. Așadar, invit Parlamentul European și Consiliul să adopte propunerea noastră, iar țările UE să creeze fără întârziere infrastructura necesară!”, a spus aceasta săptămâna trecută.

Certificatul de vaccinare ar trebui să conțină, conform propunerii Comisiei Europene, dovada vaccinării, dar și a unui rezultat negativ la testul COVID-19. În plus, vor exista și informații referitoare la infectările anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here