PNL cere ca senatoarea Diana Șoșoacă să fie sancționată: „Nu poartă mască și instigă la ură!”

0
909
PNL cere sancționarea Dianei Șoșoacă / Sursa foto: opiniatimisoarei.ro
PNL cere sancționarea Dianei Șoșoacă / Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Senatorii PNL cer în Biroul Permanent al Senatului sancționarea colegei lor, Diana Șoșoacă. Potrivit Digi 24, aceștia invocă motive precum nepurtarea măștii, sfidând „orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării”.

Liberalii au făcut un pas concret în acest sens. Aceștia au depus marți la Comisia juridică o sesizare unde se cere analizarea „derapajelor” lui Șoșoacă, de-a lungul activității ei parlamentare.

„Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă să sfideze orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă atât Parlamentului, cât și românilor.

Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în sala de plen a Senatului, dând în permanență dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură și haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob și extremist.

Sunt prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului”, se precizează în documentul trimis de senatorii PNL către Biroul Permanent al Senatului.

Totodată, și Alina Gorghiu a luat atitudine pe rețelele sociale. „Prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului. Astăzi, în Biroul Permanent al Senatului, grupul senatorilor PNL propune acest demers pentru păstrarea unui standard necesar în Parlament.

E nevoie de reacție, din partea tuturor senatorilor, la populism, extremism, lipsă de decență, nerespectarea regulamentelor în mod constant. E nevoie de această delimitare. Doar așa putem lucra la creșterea credibilității acestei instituții”, a scris aceasta pe Facebook.

Cum poate fi „pedepsită” Diana Șoșoacă?

În Regulamentul Parlamentului se precizează că, pentru „abaterile de la deontologia parlamentară”, un ales poate fi sancționat prin:

  • atenţionare;
  • chemarea la ordine;
  • retragerea cuvântului;
  •  îndepărtarea din sală pe durata şedinţei;
  • avertisment public-scris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here