Povestea românului care a debutat la Juventus în Champions League!

0
196
Radu Drăgușin, la Juventus
Timp de citit: 2 minute

Radu Drăgușin, tânărul fotbalist de 18 ani, a devenit noul subiect al fotbalului italian. Acesta a debutat pentru Juventus Torino în UEFA Champions League, la primul său meci oficial!

Conform Digisport, internaționalului de tineret deja i s-a propus prelungirea contractului cu campioana Italiei, în urma prestației solide din cadrul clubului.

Trecut prin academia celor de la Juventus, Drăgușin a fost luat direct în echipa mare de către Andrea Pirlo, actualul antrenor al „Bătrânei Doamne”. Acesta a antrenat, pentru o scurtă perioadă de timp, echipa U23 a clubului din Italia.

Evident, agentul său, Florin Manea, este foarte mândru de el.

„Radu a impresionat pe toată lumea. Şi alte echipe au mai fost interesate, dar Juventus şi l-a dorit cu adevărat. M-a întrebat: «Unde pot ajunge un fundaş de top?». Şi Chelsea l-a vrut, dar de aceea a ales Juventus. Apoi, a ţinut capul jos: muncă, transpiraţie, nutriţie, e un profesionist desăvârşit”, spune Manea.

„Ajunge cu două ore mai devreme decât restul şi trage la sală. Îl are ca model pe Cristiano Ronaldo. Acum 3 ani se uita la Ronaldo la TV, acum joacă alături de el. Uneori, visele devin realitate”, a mai spus impresarul pentru tuttomercatoweb.com.

Pe urmele jucătorului deja se află Leipzig, semifinalista UCL din sezonul trecut.

Cu toate acestea, o echipă din Liga 1 i-a nesocotit calitățile, înainte de a ajunge la Juventus. Este vorba de FCSB, liderul României în acest moment.

„Juventus a răspuns a doua zi. A rămas acolo. Mă sunase cineva de la FCSB: «Cum naiba l-ai dus p-ăla la Juventus? Am trei mai buni!». L-am sunat după ce a debutat în Ligă: «Zi-mi care erau ăia trei mai buni!». Eu nu mă uit la meci ca un spectator, că așa ceva poate face oricine, eu încerc să văd niște calități și un potențial de creștere”, declară Florin Manea.

Odată cu promovarea la echipa mare, Radu Drăgușin a devenit al cincilea fundaș central din lotul lui Juventus. Potrivit Transfermarkt, cota sa de piață este de numai 25.000 €.

Sursa foto: Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here