Prăjiturile sunt aproape cea mai bună parte a Crăciunului, nu? Indiferent dacă le faceți pentru o petrecere sau doar o noapte confortabilă lângă șemineu, există întotdeauna un motiv pentru a mânca prăjituri în timpul sărbătorilor.
1. Cireșe de Crăciun
INGREDIENTE:
- 2 batoane de unt sărat, înmuiat
- 135 g zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 gălbenușuri de ou, agitate
- 1 suc de lămâie
- 1 portocală
- 270 g de făină universală, cernută de două ori
- Cireșe confiate verzi și roșii, pentru topping
MOD DE PREPARARE:
- În vasul unui mixer de stand cu accesoriul pentru paletă, smântânați untul și zahărul până devin pufoase. Adăugați vanilia, gălbenușurile, coaja și zeama de lămâie și coaja de portocală și amestecați până se combină. Folosiți o spatulă de cauciuc pentru a răzui bolul, apoi amestecați din nou. Adăugați făina cernută și amestecați până se combină. Transferați aluatul într-o pungă de plastic resigilabilă și puneți-l la frigider până este ferm, cel puțin 1 oră.
- Când sunteți gata de preparat prăjituri, preîncălziți cuptorul la 300ºF. Căptușiți 2 foi de copt cu hârtie pergament. Tăiați aproximativ 18 vișine confiate în jumătate.
- Rulați aluatul în bile mici și așezați-le pe foile de copt pregătite. Apăsați ușor 1 o jumătate de cireașă tăiată în jos în fiecare bilă. Coaceți aproximativ 20 de minute, scoțând fursecurile din cuptor înainte să se rumenească. Se răcește pe grătar.
2. Bomboane de ciocolată
INGREDIENTE:
- 225 g unt sărat, înmuiat
- 200 g zahăr pudră
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- 1 ou mare
- 135 g de făină universală
- 64 g praf de cacao neîndulcit
- 1 linguriță sare kosher
- 200 de gr bomboane de mentă roșie și verde, plus multe pentru servire
- 115 g coji de migdale sau ciocolată albă de copt
MOD DE PREPARARE:
- Adăugați untul și zahărul pudră în vasul unui mixer electric prevăzut cu accesoriul pentru paletă și bateți până când amestecul este frumos și neted. Se amestecă vanilia și oul. Adăugați făina, pudra de cacao și sarea și amestecați doar până când aluatul se unește. Apăsați o bucată de folie de plastic pe suprafața aluatului și puneți-o la frigider pentru câteva ore.
- În timp ce aluatul se răcește, desfaceți bomboanele și puneți-le în două pungi de plastic, separate prin culoare. Zdrobiți bomboanele în bucăți cu un sucitor. Aruncați bucățile de mentă zdrobite în boluri separate și puneți-le deoparte.
- Preîncălziți cuptorul la 375 ° F.
- Rulați aluatul în bile. Așezați bilele pe foi de copt căptușite cu hârtie de copt. Turtiți-le ușor cu fundul unei căni de cafea sau pahar. Coaceți până la setare, timp de 7 până la 9 minute. Lasă prăjiturile să se răcească complet.
- Între timp, topiți cojile de migdale într-un recipient dublu sau într-un castron pentru microunde și amestecați până se omogenizează. Rând pe rând, înmuiați fursecurile răcite pe jumătate în cojile de migdale topite. Presărați părțile superioare cu generozitate cu mentă zdrobită, ținând fursecurile peste boluri pentru a prinde excesul. Puteți amesteca roșu și verde pe același prăjitură sau puteți face unele doar cu roșu și altele cu doar verde.
- Așezați-le cu fața în sus, pe o foaie de copt și lăsați-le să se fixeze complet. Se servesc cu câteva frunze de mentă întregi pe lateral.
3. Fursecuri cu ciocolată și scorțișoară
INGREDIENTE:
- 70 g făină de uz universal
- 2 lingurițe (10 ml) scorțișoară
- o jumătate de linguriță (2 ml) nucșoară
- 170 g unt nesărat (temperatura camerei)
- 55 g cremă de brânză, moale
- 100 g zahăr
- 2 galbenusuri de ou
- 1 linguriță (5 ml) extract de vanilie
- 1 lingură (15 ml) praf de cacao neîndulcit
- 60 g ciocolată semidulce
MOD DE PREPARARE:
- Preîncălziți cuptorul la 325 F (160 C). Căptușiți două foi de copt cu hârtie pergament.
- Se amestecă făina, scorțișoara și nucșoara. (Opțiune: dacă doriți ca întregul lot să fie aromat de cacao, adăugați 2 linguri (30 ml) praf de cacao neîndulcit la ingredientele uscate în acest moment).
- Într-un castron mare, bateți untul și cremă de brânză până se omogenizează (folosiți fie un handheld electric, fie un mixer). Bateți treptat zahărul, răzuind vasul după cum este necesar, până când este pufos. Bateți gălbenușurile de ou, vanilie, sare.
- Bateți treptat amestecul de făină, trecând la lingură pentru a lucra în restul amestecului de făină când aluatul devine prea rigid pentru mixer.
- Împărțiți aluatul în jumătate. Frământați pudra de cacao într-o bucată de aluat, lăsând cealaltă bucată simplă.
- Pe suprafața ușor făinată, rulați aluatul până la o grosime de puțin sub 1/4 inch (5 mm). Tăiați cu un tăietor rotund de 1 1/4 inch (3 cm).
- Așezați amestecul pe foi de copt căptușite la 1 cm (2,5 cm) distanță. Coaceți pe rafturile de mijloc ale cuptorului 18 minute sau până când fursecurile sunt aurii pe fund (întoarceți unul pentru a verifica). Se răcește complet pe foi de copt.
- Împingeți împreună prăjiturile răcite pe o foaie până când se ating.
- Topiți ciocolata într-un castron peste apă fierbinte. Introduceți lingurița în ciocolata topită și stropiți peste prăjituri. Răciți foaia de fursecuri în frigider 10 minute pentru a seta ciocolata.
- Faceți 80 de monede de scorțișoară-ciocolată. (A se păstra în recipient sigilat într-un loc răcoros și uscat până la 5 zile).