Premierul României: „Putem organiza alegerile chiar și cu 10.000 de cazuri pe zi”

0
234
Premierul României
Premierul României

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat luni că se vor organiza alegerile parlamentare din decembrie chiar și cu 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19. „Cetățenii trebuie să își aleagă noul Parlament. Cetățenii au dreptul la un Parlament”, a declarat Prim-Ministrul.

Ludovic Orban a dat de înțeles că PSD împiedică implementarea votului electronic. „În ce privește votul electronic, PNL a implementat proiectul de lege, dar majoritatea PSD nu a acceptat acest sistem de vot”, a mai spus acesta.

Premierul României a dat ca exemple state precum SUA, Franța și Republica Moldova când a fost întrebat dacă se mai pune problema alegerilor la 10.000 de cazuri. De menționat faptul că duminică a avut loc primul tur de scrutin în Republica Moldova.

Acesta a vorbit și despre capacitatea de testare.

„Am crescut constant capacitatea de testare. Am ajuns astăzi la o capacitate de peste 50.000 de teste pe zi. Vom crește în continuare capacitatea de testare”, sunt cuvintele Prim-Ministrului.

Întrebat despre un posibil ajutor de la Guvern pentru cei ce se testează la cerere, acesta a refuzat vehement, chiar dacă aceste teste nu sunt deloc ieftine. „Așa au hotărât ei să se testeze ca să fie siguri că nu au COVID. Noi am stabilit pentru ce cazuri se decontează”, a fost răspunsul lui Orban.

Sursa foto: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here