Preot sucevean, scrisoare deschisă către Iohannis: „Anul acesta mărturisim, cu orice risc!”

0
26464

Părintele Alexandru Lungu, preot al unei biserici din Fălticeni, județul Suceava, a transmis o scrisoare deschisă către Klaus Iohannis, președintele României.

Această scrisoare a fost transmisă prin intermediul unui site social.

„Domnule președinte Klaus Werner Iohannis,

Anul trecut ați apelat la discernământul Bisericii, pentru a îndemna lumea să nu iasă în stradă și să ne trezim cu revolte! Am făcut aceasta, cu nodul în gât. Însă am pus siguranța credincioșilor chiar înaintea mărturisirii credinței! Au urmat marile pelerinaje de la Cuvioasa Paraschiva și Sfântul Dimitrie. Din nou ați apelat la măsuri abuzive, așezând filtre de poliție la intrarea în oraș și legitimând fiecare autocar și microbuz în parte! Au avut interzis doar băbuțele și bieții credincioși. Toți ceilalți care se închinau prin Mall sau participau la alte activități erau scutiți de această interdicție abuzivă!

Ați transmis ca Marea sărbătoare a Crăciunului să încercăm să o petrecem în familie, cu toate că peste puțină vreme v-ați afișat la pârtie, manifestând o relaxare neafișată în tot restul anului, în unele momente când rata de infectare era mult mai scăzută, chiar îndemnând lumea cu entuziasm să iasă să schieze! Slujbele din noaptea de anul nou am fost nevoiți să le modificăm, mutând toată rânduiala cu câteva ore mai devreme din cauza restricțiilor de circulație!

Acum încercați să ne furați abuziv și această Înviere, cel mai probabil apelând din nou la Biserică și slujitorii ei!

Însă nu veți mai găsi atâta înțelegere în acest an, s-a terminat cu manipularea maselor! Vom fi amendați, hăituiți de poliție, atât noi cât și credincioșii. Nu contează. Este timpul mărturisirii! Toți cei care își doresc să-și manifeste liber acest drept fundamental și a participa fizic în noaptea de Înviere pentru a primi lumina Sfântă și a trăi Sfânta Liturghie în biserici și nu din nou în fața ecranelor, vă garantez că nu vor mai primi refuzul preoților!

Anul acesta mărturisim, cu orice risc! Sus să avem inimile noastre!”

Vă recomand să citiți și această mărturie a aceluiași părinte, cu privire la vremurile grele ce vor urma.

Sursa foto: Facebook.com – Alexandru Lungu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here