Președintele FIFA: „Fotbaliștii nu vor avea prioritate la vaccinare!”

0
256
Gianni Infantino, președintele FIFA / Sursa foto: Getty Images
Gianni Infantino, președintele FIFA / Sursa foto: Getty Images

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că nu se pune problema ca fotbaliștii să aibă prioritate la vaccinarea anti-COVID. Asta deși în 2020 pandemia a dat peste cap întreg programul calendaristic.

Invitat la briefing-ul săptămânal de presă, Infantino a exclus prioritizarea fotbaliștilor la vaccinare. La fel ca FIFA, această poziție a luat-o anterior și Comitetul Internațional Olimpic.

Prioritatea, în ceea ce priveşte vaccinurile, este desigur ca persoanele cu risc şi îngrijitorii să fie vaccinaţi mai întâi”, a spus Infantino.

Referitor la următorul Campionat Mondial, cel din Qatar, președintele celui mai înalt for din fotbal are încredere că se va desfășura cu suporteri, potrivit Digi 24. Asta în timp ce majoritatea meciurilor se joacă în prezent cu tribunele goale.

Este posibil să recomandăm vaccinarea la un moment dat. Însă toate acestea se vor face desigur în ordinea distribuției vaccinurilor. Până atunci, COVID-19 trebuie să fie eradicat. Însă dacă nu vom reuşi asta, cred că vom avea o problemă mult mai gravă decât Cupa Mondială”, mai spune Gianni Infantino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here