Primar pus să muncească cu forța în folosul comunității, din cauza unei căni de vin fiert

0
1106

Un primar ieșean a fost cât pe ce să-și piardă mandatul, după ce a fost prins beat la volan de către polițiști. În schimb, a fost obligat să presteze muncă în folosul comunității timp de 50 de zile.

Constantin Zamfirache este primarul comunei Grajduri, județul Iași. A fost, totuși, aproape să nu mai fie primar, după o „boacănă” la volan.

Potrivit Ziarul de Iași, în ianuarie 2019, edilul a fost prins băut la volan de către polițiști. Etilotestul indica 0,63‰ alcoolemie, însă Zamfirache a căutat să se scuze spunând că a băut doar o cană de vin fiert. Chiar și așa, tot și-a pierdut permisul.

Abia în septembrie anul trecut, primarul a fost trimis în judecată pentru conducere sub influența alcoolului. Joi, magistrații au stabilit o pedeapsă de 1 an și 3 luni de închisoare, dar și plata a 2.200 de lei, drept cheltuieli judiciare. Totuși, aceștia au decis ca pedeapsa lui Zamfirache să fie amânată pentru doi ani, timp în care acesta va presta muncă în folosul comunității, fie la DGAS, fie la Asistență comunitară. Totuși, acesta își va păstra mandatul de primar.

Constantin Zamfirache este cel mai longeviv primar din județul Iași. Acum se află la al optulea mandat în comuna Grajduri. A avut mare noroc: în cazuri similare, edilii își pierd mandatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here