Prostituatele din Brazilia cer prioritate la vaccinare: „Ținem economia, ne asumăm riscuri”

0
418
Prostituatele dintr-un oraș din Brazilia cer prioritate la vaccinare / Sursa foto: Getty Images
Prostituatele dintr-un oraș din Brazilia cer prioritate la vaccinare / Sursa foto: Getty Images
Timp de citit: < 1 minute

Prostituatele dintr-un oraș din Brazilia fac o cerere care pare surprinzătoare pentru unii. Acestea cer să aibă prioritate la vaccinarea contra COVID-19, începând o grevă simbolică în acest sens.

Potrivit Digi 24, cererea e manifestată de prostituatele din Belo Horisonte, din sud-estul Braziliei. Acestea cer prioritate la vaccinare întrucât „țin economia” și își pun viața în pericol.

„Suntem în prima linie, ţinem economia şi ne asumăm riscuri. Trebuie să fim vaccinate”, a spus Cida Vieira, președinta Asociației Prostituatelor din Minas Gerais. Acesteia i-a „ținut isonul” Lucimara Costa, care a protestat alături de Cida pe o stradă din Belo Horisonte. „Trebuie să facem parte din grupurile prioritare (pentru vaccinare) pentru că intrăm în contact cu tot felul de persoane, riscându-ne viaţa”, afirmă Costa.

În unele state din Brazilia, profesorii și polițiștii tocmai au fost incluși în categoriile care au prioritate la vaccinare. Prioritate mai au cadrele medicale, vârstnicii și indigenii. Ministerul Sănătății din Brazilia a declarat recent că țara a depășit pragul de 4.000 de morți zilnice în urma infectării cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here