PS Ignatie: „Feriți-vă de oamenii care vă lingușesc și de liderii cărora le place să fie lingușiți!”

0
204
PS Ignatie
Timp de citit: < 1 minute

De Sfântul Dimitrie cel Nou Basarabov, PS Ignatie a ținut un cuvânt de învățătură, la sfârșitul Sf. Liturghii. În predica Sfinției sale a atras atenția asupra persoanelor influente din politică și implicit a conducătorilor politici.

„Feriți-vă de oamenii care vă lingușesc și de liderii cărora le place să fie lingușiți! Nu sunt integri din punct de vedere moral…”, precizează acesta. A adăugat de asemenea că persoanele de acest fel, se aseamănă cu „lupii, în mijlocul cărora Mântuitorul trimite pe Apostoli!”

În continuarea cuvântului de învățătură, Preasfințitul a explicat analogia lupilor cu politicienii, folosind totodată ideea de „Lup îmbrăcat în oaie” ca reprezentare a falsității și ipocriziei persoanelor corupte din Parlament…

Pe de altă parte, Sfinția sa a definit măreția unui lider puternic, drept, înconjurat de influențe oneste, pe care a pus-o în antiteză cu cea a unui lider slab, care nu prestează pic de onoare pentru statutul său social. Preasfințitul a subliniat și importanța unor colaboratori buni, pe care conducătorul să reușească să se bazeze.

În finalul cuvântului, PS Ignatie a făcut apel la păstrarea deplinătății atât intelectuale, cât și morale, semnalând necesitatea unor astfel de calități în societatea noastră modernă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here