Radu Obreja, de la 600.000 € din șpagă, la sărăcie în declarația de avere

0
248
Radu Obreja

Relatam anterior că fostul șef de la Permise Suceava, Radu Obreja, a strâns undeva la 600.000 de euro din șpagă. Admirabil, nu? Veți fi surprinși să aflați că Houdini și-a băgat coada și toată averea a dispărut din declarația de avere.

Dacă e să ne bazăm pe onestitatea domnului Obreja, acesta avea ca unică sursă de venit salariul de comisar-șef.

Monitorul de Suceava arată faptul că, în 2019, Radu Obreja a câștigat circa 64.000 de lei. Nu tu bani la saltea, nu tu bijuterii, ceasuri, nimic. Ai zice că a fost un om cinstit, ca oricare altul. Tot ce ar avea ar fi un teren intravilan de 1.000 metri pătrați la Mălini, alt teren de 5 ori mai mare în Frasin și o fâneață de 973 de metri pătrați, tot la Mălini. Cele două terenuri ar fi fost achiziționate în 2005, iar fâneața, patru ani mai târziu.

Realitatea e un pic diferită. Un pic mai mult.

Proprietăți în țară dar și în străinătate, ceasuri, bijuterii și aproape 600.000 de euro. A reușit să „albească” șpăgile ca să evite problemele care oricum au apărut. De exemplu, proprietățile au fost trecute pe numele unor apropiați, iar o mare parte din bani au fost găsiți acasă la Radu Popovici, în cârdășie cu comisarul-șef.

Pentru ca Radu Obreja să ajungă la o așa avere, a fost nevoie de „cotizații” consistente din partea sucevenilor. Procurorii susțin că taxele variau, de la sute la mii de euro.

Nici acum nu-ți vine să crezi cum a făcut fostul șef de la Permise Suceava ditai averea? Află aici.

Sursa foto: Monitorul de Suceava

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here