Raed Arafat ne avertizează: „Nu vor fi sărbători ca altădată”

0
281

Raef Arafat ne avertizează că, în ciuda faptului că autoritățile impun restricții publice pentru a preveni răspândirea noului virus, acesta se transmite și dacă organizăm mese festive de sărbători în familie cu mulți membri. Un alt lucru sigur este acela că autoritățile nu pot impune măsuri la domiciliile oamenilor.

Autoritățile încearcă să reducă riscul de transmitere comunitară a virusului, dar pentru spațiul personal acestea pot da doar sfaturi, fiecare trebuind să fie conștient de riscurile la care se expune.

Tot acesta a declarat, pentru Digi 24, următoarele:

„Nu vor fi sărbători ca altădată, nu putem să ne așteptăm la sărbători ca și în decembrie 2019. Limitele generale le știm deja: masca cred că va fi și atunci,  distanțarea va fi și atunci, limitele la activitățile în spații închise vor fi și atunci, cel mai probabil.

Dacă vor fi alte măsuri, asta nu am cum să prezic de acum, dar important e să sesizăm cu toții că nu avem să avem o sărbătoare similară cu cea din 2019. (…) Vom fi în mijlocul pandemiei valul 2, să zicem și vom și fi și cu risc că dacă nu respectăm regulile să ne trezim cu o creștere în ianuarie – februarie. Încă vom fi în timpul iernii, care este sezonul preferat de acest virus.”

Șeful DSU a precizat că siguranța fiecăruia dintre noi ține de responsabilitatea noastră.

Nimeni nu este oprit de a sărbători Crăciunul și celelalte sărbători în familie, dar Arafat face precizarea:

„În familie înseamnă între oamenii care stau în aceeași casă. 

În familie lărgită, înseamnă să vină și alții la tine, ți-ai asumat imediat un risc. Nu putem intra în casele oamenilor să spunem ce să facă. Asta  e pe răspunderea lor. Dacă tu vrei să sărbătorești cu încă două, trei familii ți-ai crescut riscul mult de a te infecta și de a lua virusul de undeva, că nu bănuiesc că o să stai în  noaptea de Crăciun cu mască. Modul cum îți organizezi masa de Crăciun, dacă aduci mai multă lume care stă în alte zone riscul de transmitere e mult mai mare și vulnerabilitatea e mai mare. În final, fiecare calculează riscul pe care vrea să și-l asume”.

Citește recomandarea lui Raef Arafat în legătură cu viitorul vaccin, dând click aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here