Raed Arafat: „Nu excludem atingerea pragului zilnic de 10.000 de infectări!”

0
1113

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că numărul de infectări este în creștere, deoarece noua tulpină este tot mai prezentă și mai periculoasă. Într-o declarație pentru presă pentru Digi24 a explicat cum o persoană transmite acum virusul la alți 5 oameni.

„Tendința este de creștere. Nu mai este de platou.

Tulpina nouă este din ce în ce mai predominantă. O persoană infectează 5 oameni. Numărul de infectați este mai mare. Asta dacă nu cumva ținem în frâu situația.

Nu sunt clarvăzător să spun exact. Dar măsurile sunt menite să încetinească. Sperăm să fie evidente”, a declarat directorul DSP.

Întrebat care este cifra estimată a infectărilor în următoarele două săptămâni, acesta a declarat: „Nu pot exclude nimic, nu sunt clarvăzător. Ajungem la 7.000 – 8.000 … e posibil ca această creștere să continue, dar măsurile sunt menite să încetinească această creștere”.

La ce să ne așteptăm de Paște?

„Noi sperăm să nu ne întoarcem la măsuri similare cu anul trecut de Paști. Eu nu mă pronunț acum, atacurile au fost foarte tendențioase în ultimul timp. Noi sperăm să fie o situație controlabilă și cât mai ok”, a mai spus Raed Arafat.

Un renumit medic român șochează: „Mă tem că nu vom avea sărbători anul ăsta!

Sursa foto: rohealthreview.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here