Recomandare-șoc de Crăciun: „La masă mâncați pe rând sau cu mască!”

0
184
recomandare de Crăciun
Timp de citit: 2 minute

O mulțime de români sunt revoltați după măsurile restrictive impuse de sărbători. Totuși, o recomandare de Crăciun a lui Adrian Streinu-Cercel șochează.

Managerul de la Institutul Matei Balș sugerează ca, la masa de sărbători, dacă avem musafiri, să mâncăm fie pe rând, fie cu masca pe nas.

„De Crăciun și de Anul Nou lumea, pe bună dreptate, va avea tendința să se adune, să se viziteze, să fie împreună acasă. Și, deși toată lumea vrea să trăiască, am ajuns să ne comportăm ca și cum am vrea să murim. Când știm cât se poate de clar că dacă nu ne ferim de circulația acestui virus, nu purtăm mască tot timpul și ne îmbolnăvim, atunci 40 la sută dintre cei care se îmbolnăvesc vor ajunge la spital, iar dintre aceștia 5% vor avea nevoie de terapie intensivă. Unde, se vede cu ochiul liber, nu mai sunt locuri. Depinde de noi ce vrem în această perioadă”, spune prof. dr. Streinu-Cercel, citat de stiripesurse.ro.

“Sfatul meu e să stea fiecare la casa lui, să se viziteze virtual, pe Skype, pe Zoom, pe Facebook, dar să nu fie împreună. Dacă sunt totuși împreună am un sfat: la masă să nu mănânce împreună, să mănânce pe rând. Iar dacă totuși se așează la masă împreună, să țină o mască în dreptul nasului și doar gura să fie eliberată. E o măsură suplimentară, pentru că noi nu știm dacă persoana din fața noastră este sau nu infectată, dacă este sau nu în perioada de incubație, chiar dacă și-a făcut un test rapid și a ieșit negativ”, afirmă managerul de la Matei Balș.

Sursa foto: Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here