Regula U21, „driblată” de antrenori: echipele din Liga 1 care au înlocuit tinerii cel mai mult

0
241

A devenit o tradiție ca, în Liga 1, antrenorii să schimbe des și devreme jucătorii tineri. Astfel, aceștia „driblează” regula U21, care prevede ca fiecare echipă să înceapă cu doi jucători eligibili naționalei de tineret, numai unul putând fi schimbat pe parcursul jocului.

Multe echipe din România apelează la un șiretlic.

Antrenorii acestor echipe încep meciul cu doi jucători U21, dar în primele minute, eventual la prima întrerupere a jocului, unul din ei este schimbat! De cele mai multe ori, în locul său este introdus un jucător cu experiență, exponențial în angrenajul echipei. Acest fapt afectează tânărul schimbat enorm din punct de vedere moral.

Ce echipe au „fentat” cel mai mult regula U21?

Statisticile prezentate de Digi Sport arată că pe primul loc se află Gaz Metan Mediaș. Aceștia au înlocuit tineri în primele minute de 11 ori! Locul doi este ocupat de două echipe, Sepsi Sfântu Gheorghe și Academica Clinceni, fiecare cu câte 10 înlocuiri. Podiumul este completat de Astra Giurgiu, cu 8 schimbări.

De partea cealaltă, sunt 4 echipe care nu au înlocuit tinerii la începutul meciului niciodată. Este vorba de FCSB, Viitorul, Chindia Târgoviște și FC Voluntari. Primele două sunt cunoscute pentru politica lor de a utiliza tinerii cât mai mult. De altfel, Viitorul a dat multe nume cunoscute în fotbalul românesc, precum Florinel Coman, Florin Tănase, Ianis Hagi și Cristi Manea.

Clasamentul complet, potrivit Digi Sport:

  • Gaz Metan Mediaș – 11
  • Sepsi, Academica Clinceni – 10
  • Astra – 8
  • FC Argeș – 7
  • Poli Iași – 5
  • Dinamo – 4
  • FC Botoșani, Hermannstadt, CFR Cluj – 3
  • Craiova, UTA Arad – 2
  • FCSB, Chindia, FC Voluntari, Viitorul – 0

De asemenea, și alte statistici interesante au fost prezentate. Echipa cu cele mai multe goluri marcate este, de departe, FCSB, cu 37 de reușite la finalul turului sezonului regulat. Cele mai puține goluri le-a primit CFR Cluj, doar 6 în acest sezon. La polul opus, cele mai puține goluri au fost marcate de Chindia Târgoviște (12), iar cea mai slabă defensivă e a celor de la Poli Iași (35 de goluri primite).

Sursa foto: Digi Sport (captură video)

La statistici spectaculoase, vin și transferuri spectaculoase! FCSB e până acum cea mai activă echipă din România la acest capitol. Vezi aici țintele liderului Ligii 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here