Iarna aceasta ne-a surprins cu temperaturi scăzute încă de la început, deci e clar că ai avea nevoie de o ciocolată caldă pe care să o savurezi alături de familie sau chiar la niște seriale Netflix vechi. Ca să te relaxezi cât mai mult, ai aici 3 rețete mișto pe care sigur vrei să le încerci, chiar dacă preferi ciocolata albă sau ciocolata cu bezele.
1. Ciocolată caldă simplă (4 serviri) – 15 minute
Ingrediente:
45g de praf de cacao neîndulcit
100g de zahăr alb
un pic de sare
80-100ml apă clocotită
850ml de lapte
2g extract de vanilie
frișcă
Combină cacao, zahărul și picul de sare într-o oală. Amestecă în apa clocotită. Adu acest amestec la fierbere ușoară în timp ce amesteci. Fierbe și amestecă timp de aproximativ 2 minute. Ai grijă să nu ardă. Amestecă laptele și se încălzește până când este foarte fierbinte, dar ai grijă să nu fiarbă. Ia recipientul de pe foc și adaugă vanilie. Adaugă frișca după ce ai pus ciocolata în pahar și ești gata de relaxare.
2. Ciocolată caldă albă, delicioasă (2 serviri) – 15 minute
Ingrediente:
350ml lapte
4-6 lingurițe amidon
100g ciocolată albă
2 lingurițe de cafea instant
2 vârfuri de linguriță de nucșoară
1-2 plicuri zahăr vanilat(este în regulă și esența de vanilie)
putina cacao sau ciocolata rasa (pentru decor)
Într-un blender pune ciocolata dată pe răzătoarea mare, cafeaua, vanilia si nucsoara. Vanilia este opțională pentru cei care nu mor după băuturile dulci, deoarece ciocolata albă este deja suficient de dulce. Amestecă laptele cu amidon și fierbem totul, la foc mic. Ai grijă să amesteci des ca să nu ai probleme până laptele incepe să se îngroașe un pic. Durează în jur de 5 minute. Toarnă laptele fierbinte în blender si mixați totul aprox. un minut. Ciocolata ta caldă e gata!
3. Ciocolată caldă cu bezele (5 serviri) – 15 minute
Ingrediente:

Pune la fiert laptele, zahărul, smântâna lichidă și esența de vanilie. Când fierbe, adaugă ambele ciocolate și picul de sare. Lasă-le să stea două sau trei minute până se topește toată ciocolata. Apoi, folosește un tel pentru a amesteca până capătă textura dorită. Tot ce mai trebuie să faci e să arunci bezelele și să savurezi. Poftă bună!