România U21 face egal cu Danemarca și se califică la Europeanul de tineret!

0
149
România U21
România U21
Timp de citit: 3 minute

România U21 s-a calificat la Europeanul de tineret, după 1-1 cu selecționata similară a Danemarcei!

„Tricolorii mici” au disputat marți ultima etapă din grupa H a preliminariilor pentru Europeanul din Ungaria și Slovenia, de anul viitor, contra Danemarcei U21. În tur a fost 2-1 pentru danezi, care vor termina pe primul loc al grupei.

România a început rapid meciul, atacând poarta oaspeților încă din primele minute.

De remarcat faptul că Adrian Mutu a ales o așezare inedită, 3-5-2, cu Valentin Costache și Ianis Hagi în avanposturi. Ai noștri au cerut în repetate rânduri acordarea unei lovituri de pedeapsă, dar arbitrul a lăsat de fiecare dată jocul să continue.

Prima mare ocazie a venit în minutul 23, când Costache i-a centrat în careu lui Mățan, dar mijlocașul de la Viitorul nu a reușit să-l învingă pe portarul danez.

Repriza a doua începe invers cum s-a desfășurat prima parte. Danemarca a primit eronat un penalty după ce nou-intratul Daramy a fost faultat în afara careului de Pașcanu, dar arbitrul a arătat punctul cu var. Laursen a transformat fără emoții.

În minutul 58, danezii au rămas în 10 oameni, după ce alt nou-intrat, Hausner, l-a faultat pe Mățan. În ciuda superiorității numerice, România nu a reușit să-și creeze mari ocazii, oaspeții apărându-se bine și ținând de scor.

„Tricolorii mici” au reușit, totuși să egaleze.

În minutul 72, după o bară a lui Olaru, Moruțan a urmărit bine în dreapta și a pasat în fața porții pentru Costache, care a reușit să înscrie. 1-1 și la scorul acesta România era calificată la EURO, fiind avantajată de rezultatul Bosniei cu Belgia.

Pe final, naționala noastră a preferat să paseze în loc să atace, pentru a nu risca înfrângerea. Meciul s-a terminat la egalitate, iar ambele echipe merg la EURO.

Este pentru prima oară în istoria României U21 când se califică la un turneu final de două ori consecutiv. Tragerea la sorți pentru Campionatul European U21 din Ungaria și Slovenia va avea loc pe 10 decembrie.

ROMÂNIA: Vlad – Boboc, Pașcanu, Ciobotariu – Haruț, Moruțan, Marin, Olaru, Mățan  -Costache (Carnat 76’), Hagi (C)

Antrenor: Adrian Mutu

DANEMARCA: Christensen – Sery, Nelsson (C) (Hausner 53’), Bech, Klitten – Laursen, Kofod Andersen, Nartey – Isaksen (Daramy 46’), Jensen (Madsen 61’), Lindstrøm (Carlo Holse, 46’)

Antrenor: Albert Capellas Herms

Au marcat: Costache (72’)/Laursen (50’ – penalty)

Cartonașe galbene: Nelsson (28’), Klitten (32’), Sery (54’)

Cartonașe roșii: Hausner (58’)

Sursa foto: Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here