Sărbători de iarnă fără tradiții? Raed Arafat ne oferă detalii

0
297
Timp de citit: 2 minute

Raed Arafat, șeful departamentului pentru Situații de Urgență, a oferit detalii privitoare la interzicerea petrecerilor tradiționale prilejuite de sărbătorile de iarnă. Această măsură este concepută datorită creșterii masive a cazurilor de coronavirus.

Raed Arafat a precizat că autoritățile au în vedere introducerea unor măsuri ce ar interzice deplasările nocturne, dar și alte măsuri, toate acestea pentru a interveni în evoluția alarmantă a acestui virus.

„Despre sărbătorile de iarnă… este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care vor vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă. Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viața normală, cum o știam noi înaintea acestui virus.”, a declarat șeful DSU duminică seară, la Antena 3.

Tot acesta a declarat și faptul că petrecerile prilejuite de alegerile din 6 decembrie nu vor mai trebui să aibă loc, cunoscut fiind faptul că s-au organizat întâlniri și petreceri la alegerile locale ce au trecut, în cinstea câștigării unui mandat de anumiți candidați.

„Pentru ziua de vot o să insistăm ca la anunțarea rezultatelor să nu existe niciun fel de sărbătoriri, ieșiri și contact fără mască. Lumea va fi bucuroasă, exact asta am văzut la locale – și poate acolo a avut un impact serios. Ăsta este momentul în care va trebui să venim și să interzicem chiar în scris, probabil, de acum, ca să fim siguri că acest lucru nu se va întâmpla atunci. Chiar dacă nici la locale acest lucru nu era permis și totuși s-a întâmplat. Deci va trebui să învățăm populația că, indiferent cât de bucuros ești, care este problema la momentul respectiv, nu trebuie să ajungi să transmiți această boală peste tot în comunitate.”

Așadar, dacă nu vom fi preventivi, nerespectând măsurile sanitare impuse, ne vom petrece sărbătorile de iarnă acasă, fără a putea merge în vizite și fără a putea participa la diversele tradiții și obiceiuri de iarnă.

Sursă foto: Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here