Schimbare majoră în fotbalul european! Două campionate mari se unesc

0
634

Fotbalul european va vedea o schimbare foarte interesantă în Vest. 25 de cluburi profesioniste au votat ca două mari campionate, cele din Belgia și Olanda, să se unească!

Potrivit Eurosport, Belgia și Olanda vor să creeze un campionat mai spectaculos, comun organizat. Nu sunt noi discuțiile dintre cele două țări, planul fiind discutat și în trecut. Totuși, abia acum pare să se fi făcut un pas important în acest sens.

Potrivit oficialilor Pro League, campionatul belgian, 25 de cluburi profesioniste au votat în unanimitate unirea campionatului lor cu Eredivisie, în ceea ce ar urma să se numească Beneleague. Noul campionat ar putea debuta din 2025, atunci când expiră contractele cu deținătorii de drepturi TV.

„Astăzi, Consiliul General al Pro League a votat în unanimitate un acord de principiu privind direcția fotbalului profesionist din Belgia.
Ambiția noastră se bazează atât pe respectul față de asiprațiile sportive ale cluburilor de top, cât și pe nevoia de stabilitate economică a celorlalte echipe.
Cele două 25 de cluburi au votat în unanimitate și își doresc să contribuie la organizarea Beneleague. Board-ul Pro League va juca un rol activ în cadrul acestui proiect”, se arată în comunicatul emis de Pro League.
Beneleague ar fi a șasea ligă din Europa în ceea ce privește veniturile din drepturi TV (400 milioane de euro pe sezon), după Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A și Ligue 1. Ar fi și unul dintre cele mai competitive și imprevizibile campionate, cu Ajax, PSV Eindhoven și Club Brugge printre protagoniste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here