Se mai organizează în acest an Târgul Mărului la Fălticeni?

0
170
Târgul Mărului
Târgul Mărului
Timp de citit: 2 minute

În acest an, din cauza situației epidemiologice cauzate de apariția coronavirusului, Târgul Mărului, cel mai mare târg de fructe din Moldova, organizat în ultimii 16 ani la Fălticeni, nu va mai avea loc.

Primarul Cătălin Gheorghe Coman declară că în urma contactării instituțiilor abilitate: DSP, ISU și Prefectură, nu a primit aprobare pentru a organiza cea de-a 17-a ediție a acestui târg. Acesta urma să aibă loc în zilele de 17 și 18 octombrie, însă în acest an nu ne vom bucura de zilele de veselie din municipiul Fălticeni, prilejuite de manifestările însoțite de acest târg al merelor.

Acest eveniment ar fi reunit la Fălticeni, ca în fiecare an, pomicultorii din apropierea Fălticeniului. Pomicultorii din Fălticeni nu mai au în acest an ocazia de a-și etala merele cele mai bune și mai frumoase, proaspăt culese din livezi, dar nici sanșa de a vinde roadele.

Pe lângă aceștia se adunau și vânzătorii de carne, preparate din carne, lactate, produse de patiserie, sucuri de mere, produse marca „Produs în Bucovina”, dar și diferiți meșteri populari care-și expuneau și, eventual, vindeau lucrurile pe care chiar ei le făceau.

Tot din cele prilejuite de aceste două zile de sărbătoare nu lipseau manifestările artistice ale unor ansambluri folclorile din municipiu și din localitățile apropiate de acesta, dar și seminariile pe teme de pomicultură.

Așa că… zilele de veselie și voie-bună din Fălticeni prilejuite de organizarea acestui târg vor fi doar două zile obișnuite, fără evenimentul de care fălticenenii și nu numai s-au bucurat în ultimii 16 ani. Se pare că virusul cu care ne-am obișnuit deja ne strică din nou activitățile publice…

Dacă nu știi ce să faci în weekend-ul următor, cel în care ar fi trebuit să fie organizat Târgul Mărului la Fălticeni, îți recomand să citești acest articol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here