Se schimbă campioana României? Cine va câștiga titlul, conform „tradiției”

0
125
campioana României
Timp de citit: 2 minute

În ultimii ani, CFR Cluj și-a impus supremația în Liga 1, devenind campioana României de trei ori la rând. Cu toate acestea, dacă ar fi să respectăm tradiția ultimelor sezoane, altă echipă ar ridica trofeul deasupra capului!

Din sezonul 2015-2016, de când a fost implementat formatul play-off/play-out, a câștigat campionatul de fiecare dată echipa care a fost lider în pauza de iarnă.

În decembrie 2015, Astra s-a aflat în fruntea Ligii 1, urmând să câștige campionatul. Astfel a întrerupt o perioadă de trei ani în care FCSB a fost campioana României. În sezonul viitor, aceeași tradiție, altă campioană. Ultima lună a anului 2016 o găsea pe Viitorul conducând clasamentul intern, urmând ca în ultima etapă să devină campioană pentru prima dată în istoria sa, la egalitate de puncte cu FCSB.

Au urmat apoi trei ani în care nu s-a mai schimbat campioana.

Cu Dan Petrescu pe bancă, CFR Cluj a terminat, din 2017 până în 2019, prima la finalul anului calendaristic. Evident, de fiecare dată au câștigat titlul.

Și dacă ar fi să respectăm tradiția, anul ăsta ar fi, în sfârșit, anul celor de la FCSB. „Roș-albaștrii” sunt pe primul loc în Liga 1 la finalul turului, aflându-se la două puncte de Craiova și la trei de CFR Cluj. Și la golaveraj stau excelent, cu 37 de goluri marcate (cât CFR și Craiova la un loc) și cu 15 primite. Iar Man&Co au motive să să fie optimiști, pentru că în sfârșit pare că redevin forța care erau odată. Aceștia dau și liderii clasamentelor la nivel de golgheteri și pasatori decisivi. Dennis Man are 12 goluri în 15 etape, în timp ce Moruțan are cele mai multe assist-uri oferite, 8.

Rămâne de văzut dacă echipele pretendente la titlu vor continua în același ritm și în 2021.

FCSB pare dispusă mai mult ca oricând să câștige campionatul în acest sezon, așa că a pregătit o campanie interesantă de transferuri în această iarnă. Vezi aici pe cine „a pus ochii” Gigi Becali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here