Senatorul Ioan Stan bănuiește PNL că plănuiește tăierea pensiilor și salariilor

0
181
PNL
PNL
Timp de citit: 2 minute

Sâmbătă, într-un comunicat de presă, senatorul PSD Ioan Stan și-a arătat suspiciunea că PNL ar plănui reducerea salariilor în sistemul bugetar și promovarea unor măsuri de austeritate ce ar afecta pensiile și alocațiile.

Stan a susținut că nu s-a lăsat convins de declarațiile făcute vineri de premierul Ludovic Orban la Rădăuți, ce susțineau necesitatea reducerii salariilor în sistemul bugetar cu 20%, afirmații susținute și de economistul șef al Băncii Naționale a României, Valentin Lazea. „Nu credem să fie numai o coincidență între ieșirea domnului Lazea, de acum și cea din urmă cu mai bine de 10 ani a domnului Croitoru, care la vreme respectivă ne informa că ar fi necesară o reducere cu 25% a salariilor din sectorul bugetar”, a spus Ioan Stan.

Practic, susține domnul Stan, primii și cei mai afectați de această modificare bugetară ar fi pensionarii, ce de la punctul de pensie de 1,875 de lei, conform programului de guvernare PNL, ar ajunge în 2024 la „creșterea” de 1,841 de lei, o diferență ipocrită de 34 de lei. Conform senatorului social-democrat, la fel de afectați vor fi și copiii și bugetarii, deoarece Partidul Liberal a anulat dublarea alocațiilor și creșterea salariului minim pe economie, deoarece liberalii nu au ca și scop aceste creșteri economice.

„Avem un președinte ipocrit, care girează un guvern ipocrit, sprijinit de un partid ipocrit: PNL”, a mai susținut domnul Ioan Stan.

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații incredibile legate de alegeri, detalii aici!

Sursă foto: Monitorul de Suceava

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here