SIAS ne protejează, noi îi înjurăm. Bravo, România…

1
597
SIAS
Timp de citit: 2 minute

Luni seara, Ministerul Afacerilor Interne a încărcat o fotografie cu 3 agenți SIAS, ce erau în poziție de cercetare. Aproape 8.000 de aprecieri și 400 de comentarii a adunat fotografia. O parte au fost negative, chiar jignitoare la adresa agenților Intervențiilor Speciale.

„Pe alții îi pică de câte ori doresc ei, chiar dacă nu au nicio greșeală” sau „Vă aștept la 6 dimineața să bem o cafea și să fim sinceri puțin”. Acestea sunt doar două dintre răutățile aduse la adresa celor 3 agenți. Aceștia, oricum, nu au nicio legătură cu RAR-ul sau descinderea în cazul Caracal. Mă irită acest fapt, pentru că oamenii aceștia ne protejează pe noi, pentru a nu fi uciși peste noapte, sau împușcați în stradă.

Serviciul de Intervenții și Acțiuni Speciale al Poliției Române, așa cum îi spune și numele, se ocupă cu intervențiile speciale.

SSPIR, așa cum s-a numit prima dată, a fost înființat în 1999. A fost creat pentru protecția jandarmilor și polițiștilor, și implicit, a populației. Intervențiile speciale apar acolo unde, în mod normal, jandarmii sau polițiștii ar fi fost puși în pericol. Un exemplu concret ar fi cel al bărbatului ce a amenințat un bătrân cu un pistol într-un mall. Fără mandat de descindere, însă fiind recidivist, agenții au descins în locuință. Acolo, posesorul pistolului deținea și un cuțit stil baionetă și un spray lacrimogen asemănător celui NATO, toate obiectele fiind deținute ilegal. În locuință se afla și un câine de luptă, de talie mare, ce ar fi rănit destul de grav un polițist ce ar fi intrat în locuință pentru percheziție.

În acest moment, SIAS se află printre cele mai bine pregătite trupe de forțe speciale ale Europei.

Toate intervențiile acestora au fost un real succes: „în 90% din cazuri, infractorii nici nu au timp de reacție”.

Din punctul meu de vedere, jignirile la adresa serviciului nu sunt altceva decât o incultură a celor ce fac așa ceva, deoarece acești oameni arestează, nu apără infractorii.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here