Șofer oprit de polițiști, după ce s-a îmbătat cu vinul pentru mănăstire

0
245
vinul

Vasile C., în vârstă de 41 din comuna Vorona, s-a oferit în martie 2019 să ajute Mănăstirea Sihăstria Voronei cu vinul necesar pentru hramul mănăstirii. Acesta urma să aibă loc pe 25 martie, de Buna Vestire.

Bărbatul a împrumutat maşina fratelui său şi a plecat în judeţul Vrancea pentru a colecta vinul. În cele două zile cât a străbătut zona Odobeşti, botoşăneanul a strâns pentru mănăstire o cantitate de aproximativ 200 litri de vin.

A băut atunci circa 500 de mililitri de ţuică de casă, după care s-a odihnit.

În dimineaţa următoare a încărcat marfa şi a plecat spre Vorona. Pe la prânz, când a ajuns în comuna Cotnari, în Iaşi, a tras maşina pe dreapta pentru a se odihni.

A băut circa un litru de vin şi a încercat să se odihnească, intenţionând ca după trei-patru ore de somn să se pornească spre Vorona. Întrucât pe drumul european circulau autocamioane, bărbatul nu a reuşit să se odihnească, astfel continuând drumul cu toate că băuse vinul.

Ajuns in Copălău, s-a intersectat spre ghinionul lui, cu un echipaj de poliţie, care l-a tras pe dreapta întrucât maşina nu avea în funcţiune luminile de întâlnire obligatorii pe timp de zi. Atunci când s-au apropiat de el, poliţiştii au simţit mirosul de băutură şi l-au pus să sufle în etilotest. Rezultatul a indicat o concentraţie de 0,94 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Astfel, botoşăneanul,  va trebui să respecte mai multe măsuri stabilite de judecători. Printre acestea se numără și care să frecventeze două programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Botoşani. De asemenea va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare la Drumuri şi Poduri, ori la Primăria Vorona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here