Șoferiță de 20 de ani, amendată după ce transporta copii atârnați de mașină

0
855

Situație de necrezut în comuna suceveană Zvoriștea. O șoferiță de 20 de ani a fost surprinsă conducând o mașină plină până la refuz cu elevi. Unii dintre ei chiar erau atârnați de mașină!

Potrivit Monitorul de Suceava, respectiva șoferiță mergea pe un drum public din Zvoriștea cu autoturismul doldora de elevi care se întorceau de la școală. Un internaut a făcut public acest incident: „Astăzi, în jurul orei 13.00, Zvoriștea (Buda). Domnul șofer a umplut mașina cu copii din fața școlii, inclusiv 4 atârnați de mașină, conducând cu 60 km/oră, chiar peste… Cât de inconștient poate fi..?!”.

Bineînțeles că și polițiștii au văzut imaginile.

„În urma apariției în spațiul public a unor fotografii care prezentau un autoturism care transporta pe barele metalice situate pe părțile laterale ale caroseriei 4 minori, polițiștii s-au autosesizat și au efectuat verificări în regim de urgență stabilind că mașina a fost condusa pe raza comunei Zvoriștea de către o femeie de 20 de ani, din localitate. Aceasta a preluat-o pe sora sa de la școală și pe alți trei colegi, la plecarea de pe loc pe barele metalice exterioare poziționându-se alți 4 minori. Femeia a rulat în acest fel câțiva zeci de metri, ulterior oprind vehiculul și solicitându-le celor 4 minori să coboare”, a spus Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Atât șoferița teribilistă, cât și părinții copiilor, au fost audiați. Evident, tânăra a fost amendată.

„Părinții copiilor au fost avertizați și instruiți cu privire la pericolele generate de acest tip de comportament, iar șoferița de 20 de ani a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.160 lei pentru încălcarea legislației rutiere, respectiv pentru transportul persoanelor în afara caroseriei, art. 148 din OUG 195/2002 republicată. Totodată, se continuă verificările și cu privire la alte aspecte privind punerea în pericol a vieții sau sănătății minorilor respectivi, urmând a fi atrasă răspunderea contravențională sau penală, în funcție de rezultatele cercetărilor”, mai transmite IPJ Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here