„Stan Pățitul” din America: are 200 de milioane de dolari în bitcoini, dar a uitat parola

0
141
bitcoini
Timp de citit: 2 minute

Ce mai contează banii tipăriți în 2021? Viitorul e în bitcoini! Asta a conștientizat și un programator american, care a strâns, în bani virtuali, peste 200 de milioane de dolari.

Totuși, atâția bani au, culmea, prețul lor. Asta a învățat și Stefan Tomas, un programator din San Francisco.

Acesta a strâns în portofelul său virtual 7.002 bitcoini. E o sumă impresionantă, deși criptomoneda a mai scăzut, tot reprezintă echivalentul a peste 200 de milioane de dolari. Bani mulți, dar intervine o problemă: nu mai ține minte parola portofelului.

Fiecare portofel digital are o parolă, care oferă acces la un hard-drive.

Acolo se află „cheia” depozitului de bitcoini. Există doar 10 încercări pentru a introduce parola corectă, altfel tot ce s-a adunat în drive-ul respectiv dispare. Stefan Thomas, „Stan Pățitul” din întâmplarea noastră, a epuizat opt încercări și e în pragul disperării.

„Stau în pat și mă gândesc numai la asta. Apoi merg la computer cu o strategie nouă, care nu funcționează, și mă cuprinde din nou disperarea”, spune programatorul, citat de New York Times. Acesta avea parola notată pe un bilețel, dar l-a pierdut acum câțiva ani.

Din păcate, cazul lui Thomas nu este unul singular.

Chainalysis arată că, din toți cei 18,5 milioane de bitcoini existenți peste tot în lume, 20% sunt declarați pierduți sau blocați în portofelele utilizatorilor. Cei de la Wallet Recovery Services, care se ocupă cu recuperarea „cheilor” de la portofelele Bitcoin, susțin că numărul solicitărilor a crescut mult față de ultima lună, ajungând până la 70 de cereri pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here