Studentă la medicină, moartă în condiții suspecte

0
178
Timp de citit: 3 minute

O studentă la Universitatea de Medicină din Iaşi, voluntar SMURD, a fost găsită spânzurată în apropierea unei pârtii de schi. Aceasta ar fi folosit şase coliere de plastic cu zimţi cu care a format un lanţ pentru a se strangula. Prima ipoteză este cea a sinuciderii, însă anchetatorii nu exclud nici varianta unei crime.

Descoperirea a fost făcută vineri, 8 ianuarie, la Iaşi, şi a pus pe jar autorităţile ieşene, stârnind reacţii contradictorii în oraş.

Andreea a plecat de acasă joi seara, atunci când şi-a anunţat părinţii cu care locuia în zona CUG, că se duce să tragă la xerox câteva cursuri pentru facultate, însă nu s-a mai întors. Obişnuiţi cu faptul că fata lor doarme des la una dintre prietenele sale, la cămin, părinţii nu s-au alertat în acea seară.

Bănuielile că ceva nu este în regulă au început, însă, a doua zi, atunci când tatăl a sunat-o în repetate rânduri iar fata nu răspundea la telefon.

În acel moment, părinţii fetei au început să o caute în rândul prietenilor, dar niciunul nu ştia nimic despre ea, în afară de cea mai bună prietenă, care știa că Andreea va merge undeva în apropierea pârtiei din Copou. După ce a auzit că prietena ei este dată dispărută de părinţi, colega de facultate a plecat în zona pârtiei, acolo unde a găsit-o pe Andreea strangulată cu un colier în jurul gâtului. Aceasta a sunat imediat la Poliţie, iar autorităţile au sosit la faţa locului după câteva minute, acolo unde au ajuns şi prietenii studentei.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au securizat zona, pentru ca nimeni să nu mai aibă acces.

După circa două ore, corpul a fost pus într-o maşină, fiind transportat la Institutul de Medicină Legală, pentru mai multe investigaţii.

„Astăzi (n.red. -vineri, 8 ianuarie), în jurul orei 15.30, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi prin apel la 112 de către o persoană despre faptul că a găsit o tânără decedată, pe care o cunoştea şi care i-a transmis anterior locul în care se deplasează. În cauză poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul tinerei. De asemenea, a fost dispusă efectuarea necropsiei pentru stabiirea cauzei decesului. Părinţii tinerei au sesizat dispariţia fetei vineri, 8 ianuarie, în jurul orei 15.00”, au transmis reprezentanţii I.P.J. Iaşi.
La faţa locului, anchetatorii au găsit un bon fiscal de la un mare magazin de bricolaje din oraş, prima concluzie fiind că fata şi-ar fi cumpărat singură colierele cu care s-ar fi sinucis.
Autorităţile au lăsat, însă, toate pistele deschise, luând în calcul, în continuare şi o crimă, până când totul va fi clarificat.

„În urma efectuării necropsiei, medicii legişti au concluzionat că moartea s-a datorat comprimării formaţiunilor vasculo-nervoase ale gâtului, cu un laţ traumatic format din colierele din material plastic identificate la gâtul victimei”, au transmis anchetatorii.

Urmărind camerele de supraveghere din oraş, pentru a reface traseul tinerei, poliţiştii au văzut-o pe Andreea deplasându-se singură în zona Sărărie, în apropierea pârtiei unde a fost găsită decedată. Părinţii spun că fata nu avea un iubit, iar următorul pas din anchetă este de a intra pe telefonul fetei, pentru a descoperi conversaţii din trecut, care ar putea elucida acest mister.

Tot mai multe indicii duc către sinucidere. Pe trupul tinerei nu au fost găsite urme de violenţă, dar în acelaşi timp, apropiaţii spun că nu cunosc niciun motiv pentru care Andreea ar fi putut recurge la acest gest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here