Studiază în străinătate: 5 țări în care Universitățile Publice sunt gratuite

1
1324
Studiază în străinătate

Dacă te-ai gândit la posibilitatea de a fi student internațional în viitorul apropiat și nu știi de unde să începi, ai nimerit unde trebuie. Pentru o educație de calitate nu este nevoie să-ți storci părinții de bani, nici să fii cel mai strălucit dintre toți. Ai nevoie de puțină motivație și niște research. Well, de partea asta m-am ocupat eu și am găsit 5 țări în care Universitățile publice sunt gratuite.

1. Germania

Germania este una dintre primele țări care au decis să elimine taxa de școlarizare (sau măcar să o scadă) a Instituțiilor Publice de Învățământ, atât pentru studenții locali cât și pentru cei internaționali. România fiind o țară membră a Uniunii Europene, studenții pot beneficia de învățământ complet gratuit. Nu vorbești germană? Nicio problemă. Engleza este o limbă comună în Germania, iar programele universitare sunt doar în limba engleză.

Câteva dintre cele mai bune Universități din Germania unde studiile sunt complet sau parțial gratuite:

German Cultural Heritage

 

2. Norvegia

Una dintre puținele țări care nu țin cont de naționalitatea ta este, desigur, Norvegia. Atât pentru studenții europeni, cât și pentru cei din afara Europei, taxele de școlarizare au fost eliminate. Astfel, poți beneficia de o experiență unică, complet gratuit.

Câteva dintre cele mai bune Universități din Norvegia unde studiile sunt gratuite:

Bergen, Norway | The capital of Fjord Norway

 

3. Danemarca

Danemarca oferă posibilitatea elevilor din UE să urmeze gratuit cursurile universităților daneze, fiind una dintre cele mai des întâlnite alegeri în rândul tinerilor europeni care vor să studieze în afară. Cursurile sunt în limba engleză, deci nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu asta. Nu toate universitățile publice sunt complet gratuite, dar au taxe reduse în comparație cu alte țări europene.

Câteva dintre cele mai bune Universități din Danemarca unde studiile sunt complet sau parțial gratuite:

tur in Danemarca – Voiaj International

4. Finlanda

Încă o dată, fiind membru UE ai multe avantaje când vine vorba de educație. Finlanda a exclus taxele pentru studenții europeni, fiind una dintre țările cu cele mai bine-organizate și accesibile sisteme de învățământ din lume.

Câteva dintre cele mai bune Universități din Finlanda unde studiile sunt complet gratuite:

For Finnish customers - Business Finland

5. Suedia

La fel ca Finlanda și Norvegia, Suedia face parte din topul țărilor cu cele mai bune performanțe la nivel academic. Universitățile sunt gratuite, accesibile și admiterea nu este atât de grea. Ai nevoie de multă motivație și poți ajunge să studiezi în una dintre cele mai frumoase și dezvoltate țări din Europa.

Câteva dintre cele mai bune Universități din Suedia unde studiile sunt complet sau parțial gratuite:

For Finnish customers - Business Finland

Sper că acest articol ți-a fost de ajutor, iar dacă dorești mai multe informații, scrie-ne:

✉ redactiesv@pov21.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here