Suceava este la un pas de a intra în scenariul roșu!

0
202
Suceava
Timp de citit: 2 minute

Municipiul Suceava este foarte aproape de a impune scenariul roșu, atingând aproape pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori. „Purtați masca de protecție atât în spațiile închise, cât și în cele deschise!”,  declară primarul Ion Lungu.

În încercarea disperată de evitare a unei situații nedorite, primarul din Suceava, Ion Lungu, a făcut joi seară un apel către toți cei din municipiu. Acesta i-a rugat să respecte măsurile de protecție în toate situațiile posibile, recomandând purtarea măștilor atât în spațiile închise cât și în cele deschise.

„Dragi suceveni,

Suntem la un pas de a ajunge numărul 3 la mia de locuitori infectați, având astăzi o incidență de 2,56 la mia de locuitori, cu 320 de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile – suntem la o distanță de 55 de persoane active pentru a intra în SCENARIUL ROȘU.

Având în vedere faptul că suntem într-o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectări în orașul nostru, am SOLICITAT Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să aprobe PURTAREA MĂȘTII OBLIGATORIU atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise.

Am pătimit destul în primăvară, când am intrat în carantină, și trebuie să facem tot ce este necesar pentru a nu ajunge în aceeași situație.

Fac un apel din suflet la suceveni să respecte aceste reguli. Purtarea obligatorie a măștii în spațiile închise și deschise a avut ca rezultat scăderea numărului de persoane infectate.

Împreună vom reuși să împiedicăm răspândirea acestui virus!

Purtați masca de protecție atât în spațiile închise, cât și în cele deschise!

Este o măsură pe care am cântărit-o foarte mult pentru a lua decizia corectă, știu că este incomodă, dar sănătatea populației municipiului este prioritatea zero pentru mine. Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a transmis Ion Lungu.

De săptămâna trecută au crescut îmbolnăvirile, atât ca urmare a participării la evenimente, a deschiderii anului școlar, cât și a neglijenței măsurilor de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here