Sucevean amendat de polițiști după ce a încălcat măsura izolării și a ieșit la plimbare

0
212
sucevean

Un sucevean nu a respectat întru totul măsura de a sta izolat, așa că a fost amendat. Pe 31 decembrie 2020, orele 22:20, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Suceava, în timp ce patrula pe strada Ana Ipătescu, a observat un bărbat care nu respecta măsurile de protecţie individuală, respectiv nu purta mască de protecţie astfel încât să-i acopere nasul şi gura.

Întrucât persoana respectivă nu deţinea asupra sa actul de identitate, s-a procedat la verificarea acesteia în baza de date. Această verificare a furnizat o alertă de coronavirus.

Contactat telefonic, medicul de la DSP Suceava a confirmat că bărbatul identificat are obligaţia de a sta în autoizolare până la data de 1 ianuarie 2021, ora 24:00. Deci nu mai era mult timp până ce suceveanul își termina perioada de izolare la domiciliu.

Bărbatului i s-a adus la cunoștință că trebuie să respecte măsura izolării la domiciliu până la data stabilită, fiind totodată sancționat contravențional cu amendă de 1.000 lei.

În perioada 31 decembrie 2020 – 2 ianuarie 2021, poliţiştii suceveni împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat activitățile de verificare a modului de respectare a interdicțiilor impuse în condițiile stării de alertă.

Controalele au vizat, în special, zonele aglomerate, unitățile de cazare și unitățile turistice, restaurante, pensiuni dar şi mijloacele de transport în comun.

Au fost verificate 151 de societăți comerciale şi peste 100 de mijloace de transport. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 38.250 lei.

Totodată, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 3.853 de persoane.

Au fost intensificate instruirile cu administratorii de unități turistice și hoteliere, fiind prezentat cadrul legal și sancționator în cazul nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Reprezentanții tuturor unităților turistice și de cazare, precum și ai restaurantelor au fost instruiți cu privire la interdicția de organizare a evenimentelor private.

Urmare a acțiunilor preventive desfășurate nu au fost înregistrate evenimente deosebite, cazurile de încălcare alegii fiind izolate.

Sursa foto: G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here