Sucevenii, cei mai fericiți oameni din țară, conform unui studiu!

0
141
cei mai fericiți
Timp de citit: 2 minute

„Oglindă-oglinjoară, cine-s cei mai fericiți din țară”?  În urma unui studiu realizat recent de către Banca Mondială, sucevenii sunt cei mai fericiți oameni din România!

Potrivit mai multor sondaje realizate în peste 41 de orașe, Suceava este pe primul loc la mai multe categorii privind nivelul de mulțumire a populației. Astfel, după realizarea de către Hotnews.ro a unui index de mulțumire, din punct de vedere social și financiar, sucevenii se află în top.

Realizatorii indexului respectiv declară că „rezultatul poate părea surprinzător pentru unii sau normal pentru alții, depinde de unghiul din care privești”.

Astfel, cinci municipii au nivelul de mulțumire a populației peste 80%. E vorba despre Suceava, Sighișoara, Cluj-Napoca, Craiova și Slatina. De partea cealaltă, trei orașe sunt sub 30% la acest capitol: Caransebeș, Eforie și Mihăilești.

Și la siguranța în oraș Suceava se află în frunte. Cu un procent de 93%, devansează alte patru municipii cu valori de peste 85%. Aici vorbim de Alba Iulia (85%), Cluj-Napoca (86%), Oradea (89%) și Drobeta Turnu-Severin (91%).

De asemenea, persoanele care locuiesc în Suceava s-au arătat cele mai mulțumite față de găsirea unei locuințe bune la un preț avantajos (83%). La polul opus se află Cluj-Napoca, cu un nivel de 22%.

Conform sondajului, tinerii tind să fie mai mulțumiți (72%), iar vârstnicii mai puțin mulțumiți (57%). De asemenea, doar 51% dintre persoanele cu studii inferioare sunt mulțumite. În schimb, 78% din rândul oamenilor cu studii superioare sunt mulțumiți. Tot studiul arată că 82% dintre patroni și angajați din sistemul public sunt satisfăcuți de situația lor. De cealaltă parte, există o pondere a satisfacției scăzută în rândul șomerilor (54%) și al persoanelor inactive (52%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here