Throwback Thursday: 3 trupe care ne-au definit emo phase-ul

1
208
emo phase
Timp de citit: 3 minute

Când prezentul ne plictisește și viitorul ne copleșește, singura modalitate de evadare e o călătorie în trecut. Cu toții am experimentat un emo phase. Fie că ne pierdeam nopțile pe tumblr și wattpad prin 2015, fie că ne canalizam sentimentele în rock alternativ prin 2010, toți am fost acolo. Uneori ne amintim cu nostalgie de perioada respectivă, alteori ne dăm palme când ne gândim ce cringe eram, dar a avut farmecul ei. Cele mai semnificative părți ale acelor vremuri sunt clar trupele alea mișto pe care le ascultam pe repeat de dimineață până seara și ne băteau vecinii în perete. Ready for a throwback?

1. My Chemical Romance

Dacă nu îți explodează nivelul de serotonină din corp atunci când auzi primele două secunde din Welcome to the Black Parade, nu știi ce înseamnă nostalgia. Nu îți vine piesa după nume? No problem, îți las un playlist mai jos.

MCR este pe departe una dintre cele mai cunoscute trupe prin rândul adolescenților născuți după 2000. Ne-a format ca oameni, ne-a deschis ochii în legătură cu multe probleme reale ale vieții și a fost acolo la prima „îndrăgosteală”. Dacă nu ai ascultat până acum, nu mai sta pe gânduri.

2. Three Days Grace

Oricât de penibil ar suna, 3dg a fost prima mea iubire. Nu o să vă mint, încă am în playlist “Pain”, “Never Too Late”, “Car Crash” (și mă opresc aici că mă entuziasmez prea tare). Și nici nu o să spun că nu am pe repeat coverul de la “Somebody that I used to know” apărut acum câteva luni. Doar mă știți, sunt sinceră cu voi.

Well, Three Days Grace a făcut ravagii prin rândul tinerilor ai deceniului trecut. Dacă atunci când te certa maică-ta că n-ai spălat vasele nu dadeai la maxim “I hate everything about you” până vedea și te bătea cu șlapul, ești un om norocos.

3. Breaking Benjamin

Dear diary, Jane here. 

Breaking Benjamin este una dintre primele trupe care m-au făcut să mă îndrîgostesc de metalul alternativ. Piesele precum Dance with the Devil, Angels Fall, The Diary of Jane & Dear Agony încă îmi bântuie spotify-ul. Principalele motive pentru care încă iubesc BB sunt calitatea versurilor și munca depusă pentru fiecare album în parte. Nu e genul de trupă care lasă un laptop să facă toată treaba. Fiecare vers, fiecare growl, fiecare coardă a chitării și fiecare bătaie a tobelor emană pasiunea și energia care au stat la baza compunerii pieselor.

Care este trupa care ți-a definit emo phase-ul? Scrie-ne în comentarii! See ya’ next thursday!

1 COMENTARIU

  1. Vreau sa va comfesez ca m-am indragostit de autoarea acestui articol. Eu ascult adi minune, pot sa trec peste faptu ca asculta roc. Daca ma iubesti si asa Andra Maria Fodor eu sunt aici pentru tine. Cornel Mihai pe facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here