Tot ce trebuie să știi despre alegerile din 6 decembrie!

0
218

Mâine, 6 decembrie, românii din țară și diaspora îi vor vota pe cei ce le vor conduce destinele pentru următorii patru ani. Află în acest articol tot ce trebuie să știi despre alegerile parlamentare din acest an!

E bine de știut faptul că, pentru aceste alegeri, au drept de vot 18.981.242 de români. Dintre aceștia, 743.721 se află în străinătate.

În cadrul acestor alegeri, vor fi votați reprezentanții din Camera Deputaților și Senat, 465 la număr. Mandatul acestora se extinde pe 4 ani, 2020-2024. Rolul acestora este să propună, adopte sau respingă legi. Abia apoi acestea sunt trimise la Președinte spre promulgare și abia apoi la Guvern pentru aplicare.

În România, sunt puse la dispoziție 18.802 secții de votare, iar în străinătate, 748. Cetățenii din diaspora ce vor să voteze au două zile la dispoziție, pe 5 și 6 decembrie, conform stirileprotv.ro.

Ca de obicei, urnele se deschid la 7:00 și se închid la 21:00. Un amănunt interesant este că, în ziua votului, circulația în localitățile carantinate este liberă. Asta înseamnă că declarația pe propria răspundere nu mai este necesară, dar masca trebuie purtată în continuare.

Cei ce nu pot merge la urne pentru alegerile parlamentare vor primi urna mobilă, în condiții speciale.

Nu știi cu cine să votezi? Fă quiz-ul de aici și află cu ce partid politic ești compatibil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here