Tratament de coșmar la spitalul din Sibiu: bolnavi ținuți într-un chioșc fast-food

0
244
tratament

Conducerea militară, care a preluat un spital cu pacienţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu, a anunțat primele măsuri luate și a dezvăluit la ce tratament inuman la care erau supuși oamenii. Pacienții stăteau cu zilele într-un fost chioșc fast-food, fără toaletă, iar persoanele decedate erau băgate în sicrie de față cu bolnavii care așteptau să se testeze și să se interneze.

Noul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, colonelul Constantin Vlase, a declarat joi că prima decizie a fost să mute pacienţii care au stat şi câteva zile bune în chioșcul fast-food, prevăzut doar cu radiatoare băgate în prize, în clădirea administrativă a spitalului, în sala sindicală, care a fost transformată în salon.

„În momentul de faţă chioşcul din faţa UPU nu mai este destinat managementului pacienţilor COVID-19. Acesta va fi reamenajat, utilizarea sa ulterioară urmând a fi decisă în funcţie de necesităţi. Chioşcul a fost o soluţie temporară de urgenţă utilizată în contextul creşterii numărului de pacienţi. Deoarece nu oferea condiţii normale de asistenţă medicală pacienţilor şi nici condiţii optime de muncă pentru personalul medical, au fost făcute demersurile pentru mutarea activităţii medicale în sala sindicală a SCJU, unde au fost amenajate 12 paturi pentru pacienţii COVID pozitiv, unde pacienţii au un grup sanitar propriu. În spaţiul rămas liber se vor mai desfăşura doar activităţi de recoltare a testului COVID, dacă condiţiile de supraaglomerare a UPU vor impune acest lucru”, a explicat colonelul Constantin Vlase care este şi medic infecţionist.

În curtea SCJU Sibiu există câteva chioşcuri amenajate cu termopane. Cel din faţa Unităţii de Primiri Urgenţe a devenit un „salon” pentru pacienţii cu COVID-19, când numărul acestora a devenit atât de mare încât nu au mai încăput în paturile de la UPU sau în secţiile de ATI şi Infecţioase.

O altă măsură adoptată de noua conducere militară a spitalului a fost să mute cele două containere destinate pacienților decedați în curtea morgii spitalului.

Angajaţii de la pompe funebre nu mai sunt nevoiţi să aşeze decedaţii cu COVID-19 în sicrie, în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, unde decedații, în saci negri erau luați din cele două containere de lângă morgă. Acestea se realizau de faţă cu pacienţii care aşteptau la mică distanţă, la coadă, un tratament, să se testeze sau să se interneze fiind deja infectaţi.

„Containerele destinate decedaţilor COVID-19 reprezintă o capacitate suplimentară necesară gestionării unei situaţii de criză şi au fost relocate, având în vedere optimizarea procesului de predare către aparţinători”, a explicat directorul militar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, medicul Constantin Vlase.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Sibiu au decedat 436 de persoane, zece doar în ultimele 24 de ore, din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2, a anunţat joi, Prefectura.

sursă foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here